”And now for something completely different…”

André Clouet Grande Reserve är en riktigt trevlig, smakrik och välgjord champagne. Eftersom det är en blanc de noirs, det vill säga framställd endast av blå druvor, och med alla dess typiska kännetecken så är det en champagne jag nästan alltid har med vid provningar. Att den dessutom är populär, omtyckt och tillgänglig i samtliga butiker är också ett plus.

Nu tycker jag i och för sig att flaskan med sin murriga etikett är ganska trist. Därför blev jag glatt överraskad när jag i veckan drog folien av några flaskor och möttes av dessa färgglada gubbar. Är det bara jag eller är de inte uppenbart inspirerade av Terry Gilliams animationer för Monthy Python (se nedan)?

Visste du förresten av de små metallplattorna som sitter som skydd ovanpå champagnekorkarna heter plaques de muselet och är ett stort samlarområde. Varje champagnehus har sin egen uppsättning med olika utformning för varje champagnetyp. En dyr, men trevlig, hobby om man sätter sig före att själv dricka champagnerna för att få tag på museletterna.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: