Darth Vaders Penne all’ Arrabiata

Inspiration till middagar kan komma från de mest underliga håll. Idag var det Eddie Izzards klassiska ”Death Star canteen”. Visst måste det funnits en personalmatsal på Dödsstjärnan? Hade de dessutom serverat klassiska penne all’ arrabiata så hade Imperiet med största säkerhet krossat rebellstyrkorna. Maken till god och smakrik pastarätt var det längesedan jag åt. Hetta, friskhet och must. Trots sin enkelhet är den galet bra. Precis som Izzards monolog.

Hetta upp 1 dl olivolja i en kastrull på medelhög värme. Fräs 4 hela vitlöksklyftor och 2 tsk red hot chiliflakes i oljan under lock till löken är djupt gyllenbrun. Under tiden mosar du samman 100 g smör, finrivet skal av 1 citron och en liten burk sardeller (10-15 små firrar). Sila bort chilin och vitlöken. Slå 2 burkar klyftade plommontomater (alternativt grovt hackade konserverade hela tomater eller  krossade tomater) i kastrullen tillsammans med oljan och 1 tsk salt. Låt sjuda ungefär 20 minuter. Samtidigt kokar du 500 g penne. Slå vattnet av pastan och blanda ner i såsen och rör ner smörblandningen. Servera genast toppat med riven parmesan och hackad persilja.

May the Force be with you!

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Darth Vaders Penne all’ Arrabiata”

  1. 12 november 2011 den 9:38 #

    Vi är nog många som älskar just den Izzard-klassikern. Kreativt att låta inspirationen utmynna i vad som låter som en grym rätt! Längesedan jag lagade någon variant på ”arrabiata”, men jag smular gärna ned en liten torkad chilifrukt i den vanliga tomatsåsen vi i stört sett varje vecka äter här hemma.

  2. Kalle B
    13 november 2011 den 1:36 #

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: