Oklädd i köket: Scones

Jag brukar vara påklädd i köket. Jag är definitivt ingen Plura som står med bar överkropp och rör i grytorna. Men när man bakar scones till frukost så är morgonrock nästan ett måste. Söndagstidning, nybryggt kaffe, varma scones, smältande smör och grön tomatmarmelad på osten. Kan det bli bättre?

Sätt ugnen på 260°. Blanda ihop 8 dl vetemjöl med 1 tsk salt och 4 tsk bakpulver. Skiva ner 100 g smör och nyp ihop med mjölet tills smuligt. Rör ner 3 dl mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg som inte behöver vara slät. Dela i fyra bitar. Forma till bollar, lägg på ett bakplåtspapper, platta ut, kryssa med en kniv, nagga lite med en gaffel och grädda i ungefär 10-15 minuter. Ät varma.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Bakat, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gåsfett, haggis och annat gott « Öhmans Mat & Vin - 26 februari 2012

    […] tidigare under mina späda tonår så smakminnet var rejält bleknat. Provade idag till frukost på nybakade scones och med hjortronsylt. Mycket gott. Det är som ett mellanting av smör, färskost och hårt vispad […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: