Två sötnosar till fredagsmyset

Glöm inte bort de söta vinerna. De bjuder på en rikedom och komplexitet som man sällan hittar i de torra vinerna. Hittar du inget bra tillfälle att dricka ett sött vin så ska jag ge dig ett: skippa blandgodiset framför filmen under fredagsmyset och smutta på ett glas sött istället. Mycket godare och nyttigare.

2011 Gardo & Morris Late Harvest Riesling är en nyhet på systembolaget och tydligen den första söta rieslingen från Nya Zeeland som landat här. Sent skördad riesling som bevarat de druvtypiska dragen med frisk, härlig doft av citrus, clementin, aprikos, lime, honung och en diskret petroleumton. Smaken är söt men med en hög, frisk och balanserande syra och med massor av mogen lime, citrus, honung och lång, ren och balanserad eftersmak med friskt avslut. Mycket bra för knappa 100-lappen.

2010 d´Arenberg Noble Chardonnay Semillon kommer från Australien, ligger på beställningssortimentet och har en helt annan karaktär präglad av ädelröta. Stor doft av aprikosmarmelad, honung, solmogen citron, vita russin,  ett drag av saffran och med en rökig och lite gummiaktig petroleumton. Intensivt söt och illande friskt med stor munfyllande simmig oljighet, honung persika, aprikos, lime, citrus och en liten stramhet i den långa eftersmaken. Mycket koncentration och karaktär för en liten peng.

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: