Årets bordeauxfynd

Vi är bara i januari men jag tvekar ändå inte att redan nu utropa årets bordeauxfynd. För bara åttionio pengar kan du bära hem en klassiker som verkligen levererar.

Ska garanterat köpa en låda av 2006 Château du Grand Mouëys och försöka spara ett gäng några år, för här finns potential för utveckling. Inte utan att man också blir sugen på att åka ner och bo på slottet en vecka.

Ganska stor, dovt uttrycksfull och bordeauxtypisk doft av svarta vinbär, kaffe, liniment, läder och ceder. Medelfyllig, fruktig och balanserad och fokuserad smak med riktigt fin tannin- och syrastruktur, röda saftiga bär solmogna svarta vinbär, rostade fat, blod och lång mineralrik eftersmak. Välgjord, klassisk bordeaux som levererar för minst två gånger pengarna.

Etiketter:,

Kategorier: Drycker, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

7 kommentarer på “Årets bordeauxfynd”

 1. Ivar Pettersson
  02 februari 2011 den 19:32 #

  Falkeskog Delikatesser är äckliga och farliga. Jag har köpt flera produkter från Falkeskog Delikatesser. En gång hittade jag en larv i förpackningen. En annan gång en fluga. Jag köper aldrig mer Falkeskog Delikatesser.

 2. Tine
  04 februari 2011 den 15:35 #

  Varför skriver Systembolaget ”vinner inte på lagring”? Så står det för det mesta tycker jag – gör dom så för att gardera sig bara?

  • 04 februari 2011 den 22:10 #

   Systembolaget tar inget ansvar för lagring efter att vinet lämnar butiken. Därför rekommenderar de bara i sällsynta undantagsfall lagring. Ingenting att förlita sig på med andra ord.

 3. Micke Lundberg
  05 februari 2011 den 17:32 #

  Bra tips! Gott redan nu och blir förhoppningsvis perfekt till kvällens lasagne. Köpte några till lagring så får vi se.

 4. Birgitta Olsson
  21 mars 2011 den 9:59 #

  Jag håller verkligen med om att Falkeskogs delikatesser är äckliga. Tänker nu närmast på deras Skagenröra där enligt jag förstår, att räkor ska vara huvudingredienser. I tre förpackningar jag köpt har det inte funnits en enda räka. I stället stoppar de ned crab sticks och 9 st ! Enr

 5. Tomas
  25 maj 2012 den 12:47 #

  Jag håller också med. Ville ta den dyrare skagenröran på konsum för vi trodde den var lyxigare. Smakade ren skit. Brukar aldrig annrs vara neg mot produkter men det här var exceptionelt vidrigt. Är det bara betongekonomer som rattar deras verksamhet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: