4th of July: Brooklyn Summer Ale

För precis tio år sedan i dag firade jag ”4th of July” i Portland, Oregon. Det var massor med folk i den lilla trädgården, alla hade med sig stora skålar och fat med mat, hembrygd öl flödade ur kranarna och kalkoner sänktes ner i het olja och friterades hela. Inget flaggviftande men givetvis ett avslutande fyrverkeri. Ett riktigt skönt minne av ett gemytligt nationaldagsfirande pre-nine-eleven.

Dagen till ära öppnade jag därför en flaska Brooklyn Summer Ale från Brooklyn Brewery i New York. Deras smakrika och lätt rostade lager är en favorit sedan tidigare men denna säsongsöl hade jag helt missat. Summer ale är en lättare typ av ale (överjäst öl) och egentligen en amerikansk variant av pale ale.

Ljust bärnstensfärgad med fint skum. Ren, frisk, lätt aromatisk nästan blommig doft och litet inslag av säd. Ganska lätt, frisk smak med fin maltfruktighet, inslag av citrus, persika, bananjästighet och väldigt snäll beska. Lättdrucken och välbalanserad med bra längd med liten syrlighet. Smakmässigt någonstans mellan en fyllig lager och en mild veteöl.

En riktig sommaröl för varma dagar, matiga sallader och fest i trädgården.

Etiketter:,

Kategorier: Öl, Drycker

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “4th of July: Brooklyn Summer Ale”

 1. Jessica Senning
  06 juli 2011 den 6:51 #

  Hej hej!

  Din gamla elev har lyckats snurra runt ett par varv i Kopenhamn, borjat jobba for italiensk trattoria som aven har mikrobryggeri och brewpub i Oslo samt borjat blindsmaka for diverse magasin, halla provningar i Malmo och blogga for sjallos svensk online ”vinguide”.

  Nog om det. Just nu ar jag i Colorado och aker runt mellan olika bryggerier, vinerier och hittils tva destillerier, och tankte oforskamt fraga om du har nagra tips pa producenter som inte far missas. Ar det nagon du ar nyfiken pa aker jag garna ut som ”agent”. Har du allmanna rekommendationer sa emottages de tacksamt. Ursakta den imbecilla skrivstilen. Americans are stupid, sa aven jag.

  Mvh Jessie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: