Njutöl från västkusten

Jag har hittat en ny favoritöl; Grebbestad Lunator! Det är en mörk lager i alkoholstark (7,9%) dubbelbockkostym från lilla Grebbestad Bryggeri i Bohuslän. Namnet lunator kommer av att det bryggs vid årets första fullmåne (luna) och att dubbelbocköl av tradition ges namn som slutar på -ator.

Vacker medeldjup och kopparröd färg. Stor doft som slår emot en redan när ölen skänks i glaset. Här finns kola, choklad, fikon, apelsinmarmelad, tydliga toner av rostad malt och finstämda humlearomer. Smaken är fyllig, fruktig rik och rund med liten sötma och en perfekt balanserad beska. Lång, balanserad eftersmak där aromerna från doften kommer tillbaka tillsammans med en tydligt rostad karaktär.

Det här är ingen öl att släcka sommartörsten med. Den här njuter man ur en kupa i den ljumma skymningen eller tillsammans med en bit grillad ryggbiff med smakrika tillbehör. En fantastisk ”njutöl”.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Öl, Drycker

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: