Citron- och smörtorsk

Har man bara smör och citron hemma så klarar man alla situationer. Den här fiskrätten blev väldigt lyckad med rena fina smaker. Såsen redde sig själv. Tacka för det när det i princip bara var smör.

Mitt knep för att få torsken (800 g) riktigt fin är att dela den i portionsbitar och lägga den i ett isbad med kraftigt saltat vatten (1,5 msk salt) och saften från en citron. Där får den sedan ligga minst en timme. Fisken blir lätt rimmad och iskylan gör att den blir fast och ”skivig” i köttet.

Hårdkoka några ägg, skala och hacka. Skala potatis, dela och koka. Under tiden smälter du 50 g smör i en vidbottnad gryta/traktörpanna. Lägg i den lätt rimmade torsken, skiva över ytterligare 150 g smör, riv över skalet av en citron, pressa över saften av en halv citron och drössla över en stor näve finstrimlad purjolök. Lägg på locket och sjud sakta till fisken är precis färdig (knappt 10 minuter). Strö över ägghacket och servera till potatisen och gröna ärtor.

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: