Knaprig lunch

Jag måste bara hissa favoritlunchstället Green Lion i Malmö!

Idag serverades fläskbog med potatispuré och en aprikossås. Fläsket var långbakt på lågtemperatur och var ljuvligt saftigt och föll fullständigt sönder när jag närmade mig med besticken. Svålen var obegripligt krispig och spröd på ytan och farligt seg under. Purén en dröm och den milda såsen (aprikos? Inte mycket) spelade helt riktigt andrafiolen här. Hade jag bara fått en tallrik med svål hade jag varit lika nöjd.

Green Lion serverar alltid vällagade luncher som ibland når riktigt höga höjder med lunchmått mätt. För 90 kr får du dessutom sallad, bröd, läsk eller lättöl och riktigt gott kaffe. Enda minuset är att man blir irriterande sugen på någon av de 40 sorterna öl som finns i kranarna och att maten serveras ur sopptallrikar.

Etiketter:,

Kategorier: Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Knaprig lunch”

 1. Linda
  04 mars 2010 den 18:40 #

  Just så vill jag ha min fläskstek, gärna extra svål.

 2. snöret
  05 mars 2010 den 15:42 #

  Har du själv något bra recept på långbakt fläsk?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Djur och lite för många glas « Öhmans Mat & Vin - 10 mars 2010

  […] Som en liten amuse fick vi en skvätt översaltad men rik consommé och en sötlimpa i miniatyr. Vi valde två olika förrätter; terrin på huvudet, örat och levern samt en korv på hjärta, tunga, lever och mjälte. Låter inte så aptitligt för en del kanske, men rätterna var väl tillagade och smakliga. Inte mer. Huvudrätterna var en otroligt fotogenique fläskstek samt en tryffelfärserad sida med potatispuré, kålconsommé och rostad blomkål. Återigen kompetent tillagat men bara något snäpp bättre än lunchmaten jag får ibland på Green Lion Inn. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: