Skruvat tips

För familjefridens och försörjningens skull avbryter jag här det ordinarie bloggandet för ett litet reklaminslag.

Kära hustrun har en butik för retrodesign och inredning i Malmö, samt även en webb-butik. där hon även säljer artiklar av det franska märket Laguiole. Det är främst korkskruvar och champagnesablar men även klockor i klassisk stil. Jättefina presenter till den som är vintresserad.

Nu är det väl i ärlighetens namn min profession och intresse som ligger bakom att grejerna finns där, så det är kanske inte mer än rätt att jag slänger in en blänkare här.

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Skruvat tips”

 1. 22 april 2010 den 14:14 #

  Att en sabrering bör ske med ett anpassat verktyg förstår jag så klart, men vad är skillnaden på en Fin Korkskruv mot IKEA mfl dito?

  • 22 april 2010 den 15:58 #

   För att sabrera behöver du inga specialverktyg. Det duger med en rejäl kökskniv eller en stållinjal. Men det ser naturligtvis tjusigare ut med en sabel.

   En korkskruv från Ikea fungerar utmärkt till husbehov om den är rätt konstruerad. Men öppnar man många flaskor eller arbetar med vin vill man såklart ha något rejält som håller och ligger fint i handen. Jämför med knivar; visst kan en kökskniv för ett par tior funka till husbehov, men lagar man mycket mat så investerar man kanske i en Global eller en kolstålskniv.

   • 26 april 2010 den 9:24 #

    Haha, där ser man – jag hade alltså fel på båda punkerna 🙂 Skulle nog inte våga mig på sabrering utan hjälp och redskap. Jämförelsen med En Bra Kniv var bra, och jag förstår självklart att man vill ha kvalité, känsla och ”bekväm”ligheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: