Det enkla, det goda

Idag var det tänkt att jag skulle haft min sista dag på utbildningsveckan i Bourgogne. Tentamen på förmiddagen, en fri eftermiddag i Beaune med lunch på en uteservering (20° och sol idag) och en grand cru-middag ikväll. Ett askmoln ville annorlunda.

Veckan har istället levts i ett slags limbo. Ingenting riktigt planerat och svårt att komma till skott och få någonting vettigt gjort. Idag kunde jag ändå delta i bostadsrättsföreningens trädgårdsdag. Det är trevliga tillställningar. De brukar mest handla om att rensa lite ogräs, ställa fram trädgårdsmöblerna (eller plocka in beroende på årstid) och sedan fördriva tiden och snacka skit tills grillen tänds. Idag sken solen från en klarblå himmel och extra många medlemmar samlades på gården. Det blev grillad kotlett och en riktigt god potatissallad som grannen ovanpå svängt ihop. Halverade färskpotatis, kapris, knaperstekt bacon, avocado som vänts ner i en vinägrett och toppats med klyftade, hårdkokta ägg. Enkelt och mycket gott. Dessutom fick jag sol på näsan och en sval Nils Oscar God Lager.

Ikväll kan jag dessutom gå på den traditionella vårmiddagen med bordeauxsällskapet jag tillhör. Smoking, trevligt sällskap och stora viner.

Det är inte bara elände med isländska vulkaner trots allt.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Det enkla, det goda”

  1. Anna J
    24 april 2010 den 16:58 #

    Det gäller att vända nåt negativt till något bra. En bra egenskap som du besitter! Hemgjorda potatissallader utan klet är de bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: