Tårta på tårta

Midsommaraftonen förflöt som den ska göra med matjesill, nypotatis, gräddfil, gräslök, osorterade snapsar och marinerade jordgubbar. Lugnt, stilla och måttligt. Fast lite omåttlighet blev det då det ena av systerskapen fick för sig att slänga ihop en tårta.

På färdigköpta bottnar (chokladsockerkaka och maräng) varvades cream cheese med aprikossylt, jordgubbar, riven choklad och minimarchmallows. Allt smetades in med massor av grädde och garnerades som framgår av bilden. Den blev fantastiskt god och avnjöts även som frukost i morse.

Som vanligt med långhelg och gäster så blev det överfullt i kylskåpet. För att få plats fick gräddtårtan ställas ovanpå springformen med silltårta. Som ni ser på bilden nedan blev det en bra illustration av uttrycket ”tårta på tårta”.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: