Öhman dissar: smaksatt vatten

Buteljerat vatten är något jag undviker. Onödigt, dyrt och miljöbelastande. Men ibland måste man bara hålla vätskebalansen i schack och då är kan det vara enda alternativet.

Häromdagen stod valet mellan coca-cola, en mysko fanta-variant och smaksatt Ramlösa. Då jag inte var ute efter någon sockerchock fick det bli skånskt brunnsvatten med rabarbersmak. Det var definitivt inte en smak som tilltalade mig. Jolmigt, konstgjort och blekt. Varför ska friskt, gott vatten besmittas med aromer som bara får det att smaka som om det vore parfymerat diskmedel i det eller som om man hällt vattnet i ett glas som innehållit hallonsoda? Ramlösas kampanj ”Ärligt är härligt” klingar faktiskt ganska falskt. Nu ska inte Ramlösa pekas ut speciellt. Det måste vara något speciellt med hälsokällan i Bergslagen eftersom den måste pimpas med ”asiatiska” och ”afrikanska” smaker

Smaksättningsvurmen har gått så långt att det faktiskt är svårt att hitta det neutrala vattnet på hyllorna.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Drycker

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Öhman dissar: smaksatt vatten”

 1. Ingela
  20 juli 2010 den 13:04 #

  Om jag får tycka så håller jag med dig i detta. Utan vad gäller Loka päron (förnimmer barndomens päronsplitt men utan sött) och Malmbergs både citron och apelsin. God smak utan sött.

 2. kerstin
  20 juli 2010 den 14:16 #

  Bra att du tar upp detta. Vatten smaksatt med citron går hem hos mig, likaväl som att jag kan skära ned färk gurka i kallt kranvatten, det är lika gott. Man får irra sig igenom en smaksats-park innan man finner naturellt vatten med enbart kolsyra i utbudet.

 3. Carin
  21 juli 2010 den 10:06 #

  Smaksatt vatten är bara knäppt och jag fattar inte meningen med det. Men, eftersom det knappast är PK att köpa buteljerat vatten längre är väl detta steget vattenproducenterna måste ta för att fortsätta sälja?

 4. 23 juli 2010 den 13:40 #

  Naturell eller citron, that’s it! Smakade en med favoritfrukten röd grape, och den var den bästa jag testat av alla konstiga smaker.

  Annars är kolsyrat vatten smaksatt med lite egengjord fläderextrakt en riktig höjdare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: