En ny fas i mitt kaffeliv

Jag är petig med mitt kaffe. Det kan de som känner mig intyga. Om det är fel sort, stått på för länge, för svagt eller för starkt så ratar jag det. Jag dricker definitivt inte kaffe bara för sakens skull.

Nu är jag inte den nya sortens kaffekonnässör som provar olika ursprung, malningsgrader och hänger med baristas och diskuterar vilket mikrorosteri som är hetast för tillfället. Jag dricker gärna en bra espresso men för det mesta blir det filterkaffe och mjölk. Även om jag har mycket mjölk i kaffet går det inte att lura på mig vad som helst. Är det robustabönor inblandat i kaffet (som i många espressoblandningar och i de flesta färdigmalda sorter i butiken) så känner jag det direkt. Den lite unket, jordiga lukten går inte att dölja för mig.

Uppväxt med Gevalia mellanrost men fick byta till Zoegas skånerost när jag flyttade till Skåne. Var länge trofast Zoega tills jag efter några omgångar cupping blev överkänslig mot robusta. Därefter blev det Classic Festivita eftersom Arvid Nordquist enbart använder arabicabönor i sina blandningar. Deras kaffe har också den rondör, fyllighet och längd som jag uppskattar hos en kopp kaffe.

Tack vare Classic har jag nu nått en ny fas i mitt kaffedrickande. För ett tag sedan vann jag en stor låda som innehöll massor med olika sorters kaffe, både hela bönor och färdigmalt, kaffekvarn, presskanna, termos, koppar och kaffeglas! Lagret av det färdigmalda har jag redan decimerat kraftigt, men det var bara häromdagen som jag tog mig för att prova de hela bönorna. Jag testade ”Selection Kenya Tatu” som kommer från ett enda plantage. Den malda varianten var redan sedan tidigare en favorit med sin nästan lite söta chokladkaraktär. Att mala på den enkla lilla kvarnen var en baggis och snart hade jag min första kopp. WOW! Vilken skillnad! Mustigt, smakrikt, fylligt och med en fantastisk längd i smaken.

Nu har stunden med kaffet blivit en mycket större och intensivare njutning och jag vågar inte tänka på hur det blir att försöka gå tillbaka till vanligt kaffe.

Etiketter:, ,

Kategorier: Drycker

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: