Fisknuggets och remouladsås

Idag blev det en riktigt god och hemlagad variant på den fiskpinnar och remouladsås. Receptet på ”fiskpinnarna” tog jag från Icas kundtining Buffé. De föreslår laxfilé, men om man inte vill äta norsk, odlad lax så tar man nyfångad öresundstorsk. Mycket trevlig och knaprig panering. Remouladsåsen är otroligt enkel att göra och så god att den inte kan förväxlas med industriprodukterna.

Fiskpinnar: Krossa 3 dl cornflakes med händerna och blanda med 2 dl finriven västerbottensost (eller liknande). Skär 2 torskfiléer i små portionsbitar, vänd i vetemjöl därefter i uppvispat ägg och sist i corflakeskrosset. Lägg åt sidan och låt torka något. Stek på medelhög värme i en blandning av olja och smör.

Remouladsås: Finhacka 0,5 dl kapris, en inlagd paprika och de avrunna grönsakerna från en 390 g burk pickles. Blanda med en burk ekologisk majonäs (eller vispa ihop själv för all del) och 2 msk curry.

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

En kommentar på “Fisknuggets och remouladsås”

  1. 23 augusti 2010 den 13:16 #

    Panerad torsk kan aldrig gå fel. Vi gjorde otroligt lyckad Fish & Chips med panko-friterad torsk, krispigt som få.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: