Välfärden – lunch med kärlek!

Jag har ett nytt lunchställe dit jag går nästan varje dag – Välfärden.

Det ligger precis runt hörnan från jobbet på Universitetsholmen och har varit igång sedan i våras. Alltid fullt på luncherna i den ganska trista och stimmiga lokalen. Inte helt olikt en ljus och kal skolbespisning trots ägarnas tappra försök med roliga retrodetaljer. Ansatserna till alternativ och lite bohemisk och hemtrevlig känsla märks också i den mysiga personalens städhucklen och tatueringar som verkar vara ett anställningskrav. Skolkänslan förstärks dock av det myckna köandet och alla gäster från lärarhögskolan tvärs över gatan. Kom 11.30 eller klockan ett är ett hett tips.

Men det är för maten man går hit. Alltid något nytt och spännande. Rolig kryddning. Massor med smaker (ibland för många och yviga). Rikligt och mustigt. Färgglatt och stökigt. Ett riktigt kul salladsbord som varieras hela tiden (prova kikärtsröran!). Det märks att köket drivs av människor som varit vegetarianer. Här väljer jag gärna det gröna alternativet.

Det här är mat med kärlek och omtanke. Alltid omsorgsfullt uttänkt och tillagat. Inte alltid på topp, men även när målet missas så charmas man av matglädjen och blir nöjd och glad.

Idag åt jag en rik, fyllig men ändå mild kyckling i curry som toppades av en spännande creme med spiskummin, kanel, fänkål och chili. Härligt aromatisk. Kollegan satt och stönade njutningsfullt över en minestrone vacker som en tavla.

Kategorier: Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: