Fläskfilélåda…med oloroso

Pillade ihop ett riktigt lyckat fredagsmys-nuärehelg-gottåsmarrigtskareva-recept. Inga konstigheter förutom en skvätt olorososherry. Men det har väl alla som läser den här bloggen redan hemma. Eller?

För 2: Skär 4 stora tomater i ganska tjocka skivor, sprid ut på ett bakplåtspapper, strö över lite socker och salt och baka i ugn på 150° i 45-60 minuter. Halvera och skiva en rödlök ganska tjockt. Skär 400 g fläskfilé (eller kycklingbröst) i 8-10 bitar och platta ut med knytnäven. Stek på ganska hög värme så köttet får ordentligt med färg men inte bränner. Ta upp köttet som inte behöver vara genomstekt. Släng i en stor klick smör och fräs hastig och sedan i med några matskedar olorososherry som får koka ur stekjärnet. Ställ åt sidan. Ta tunt skivad kallrökt skinka och trava en bit kött, en tomatskiva och en halvmåne lök på ena halvan och vik över den andra halvan. Fortsätt så tills alla köttbitar är inpackade. Lägg paketen lite omlott i en smörad form tillsammans med eventuellt överbliven tomat, dra några ordentliga tag med svartpepparkvarnen, häll över sherryspadet, pudra över lite paprikapulver och riv över pecorino, parmesan eller annan god ost. Gratinera i ugn på 200° i cirka 20 minuter. Servera med mjölig potatis, potatismos eller gratäng.

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Fläskfilélåda…med oloroso”

  1. Ingrid
    22 september 2010 den 21:35 #

    Ja, jag har precis skaffat det. Olorososherry, alltså. Det finns förstås inte på vårt lilla systembolag, men jag har beställt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: