Sardeller som caviar

På mässan Älska Mat i helgen hittade jag många trevliga produkter. Bland annat fanns där Bustamante som specialiserat sig på spanska olivoljor och vinäger. Trevliga grejer men det som framförallt fångade mitt intresse var de exklusiva sardellerna de just tagit in sortimentet.

Här pratar vi inte om små ettersalta hårda firrar som mixas ner i såser eller höjer smaken på hemmapizzan. Cantabricum marknadsförs i små exklusiva förpackningar som för tankarna till caviar och champagne. Fisken är starkt skyddad, får fångas endast under en begränsad tid i Biscayabukten. Under minutiös kontroll rensas och saltas fisken och lagras sedan under minst 12 månader.

Resultatet är mycket mjälla sardeller med fint balanserad sälta, syra och en mycket rik smak fullsprängd av umami. Fantastiska att äta rakt upp och ner eller som topping på löskokta ägg och sköljas ned med finosherry.

En veritabel delikatess är det med ett uppskattat butikspris på 90 kronor för en burk på 50 gram. Ändå bara en fraktion av priset för rysk caviar. Faktiskt mycket godare också.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alla gillar presenter… « Öhmans Mat & Vin - 25 oktober 2011

    […] att överraskas av ett litet paket som kom med bud idag med en halvflaska Tio Pepe i sällskap med sardeller från Cantabricum och en sån där servettförpackning man hittar på spanska […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: