Julkalender – Alternativ till glöggen

När du provat dig igenom hela glöggsortimentet och testat att göra glögg själv så är det kanske dags att prova ett alternativ?

Under mina provningar på temat ”Julens drycker och smaker” så är det ständigt den sista drycken som alla bara älskar och inte kan få nog av. Jag serverar den först kall ur en karaff och sist varm ur termos. För det är så den heter – Varm & Kall!

För en dryck som kommer ur en anskrämligt ful tetra och bara kostar 39 spänn så är det uppseendeväckande tilltalande. Det är ett äppelvin som smaksatts med vanilj och kanel och smakar och doftar som flytande skånsk äppelkaka med vaniljsås fast med en pigg syra och en balanserad sötma. Lika god varm som kall och bara 7% alkohol så man kan dricka i stora klunkar.

Om du undrar över de fräcka glöggmuggarna så ska du besöka kalendern hos precis en sån.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Drycker

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Julkalender – Alternativ till glöggen”

  1. 09 december 2010 den 15:55 #

    Håller helt med. En personlig favorit, i anskrämlig förpackning.

  2. Per Stade
    11 december 2010 den 20:00 #

    Som vanligt är dina doft- och smakbeskrivningar så målande att jag inte kan motstå dem. Men vi måste ha olika smak. Det här var nog något av det mest förskräckliga jag smakat. Inte mycket syra men som tur är inte äckligt söt heller. Men kanelen och vaniljen doftar och smakar bara syntetiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: