MW: Im Rust!

Så var jag då framme och installerad i lilla Rust (vi pratar byhåla) vid Neusiedlersee i Österrike. En ensam solig eftermiddag innan de övriga MW-studenterna anländer senare på kvällen.

Jättetrevlig lunch på Elfenhof Schenke som är en restaurang i gamla källarvalv i anslutning till vinproducenten Elfenhof mitt inne i den pittoreska stadskärnan. Suppe mit leberknödeln (klar buljong och fluffiga leverfrikadeller) och en Puntigamer Pils inledde lite lätt. Därpå givetvis fläskschnitzel som sköljdes ned med en riesling som hade en liten trevlig restsötma samt en mycket bra vingårdsbetecknad sauvignon blanc. Den sistnämnda köpte jag med en flaska av (8€). I varenda portgång i byn finns förövrigt en weingut med provsmakning och försäljning. Däremot saknas söndagsöppet snabbköp där schampo kan inhandlas.

I övrigt är hotellet en dröm för dem som gillar överflöd av torkade, dammiga blommor, ”dekorativa” tomflaskor och väggar i kulören aprikosfärgad kaskadspya. Spontant tror jag inte Österrike kommer att utgöra något hot mot skandinavisk design de närmaste eonerna.

Kategorier: Master of Wine Studies, Resan till Österrike

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “MW: Im Rust!”

  1. 16 januari 2011 den 16:28 #

    Ha ha inte deras mat heller!! Been there!

  2. 16 januari 2011 den 19:53 #

    Mmmm wienerschnitzel låter gott, hotellet låter förfärligt. Ser fram emot att få höra hur mötet med alla har varit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: