Kyckling Bonne Femme

En fransk receptklassiker med namn efter någon okänd ”god kvinna”. Grytan är också synnerligen god och inte så olik en coq au vin på vitt vin.

Stycka en stor kyckling eller köp ett kilo kycklinglår. Salta, peppra och mjöla kycklingbitarna och stek i smör på ganska hög värme så att det blir en rejäl stekyta runt om. Lägg kycklingen i en tjockbottnad gryta. Skär 2 hg rimmat sidfläsk i tjock stimlor, stek knapriga och lägg ner till kycklingen. Skala 10-12 smålökar eller schalottenlökar och stek på hög värme och låt göra sällskap med det andra i grytan. Slå på 2 dl vitt vin, 3 dl vatten och en pod/tärning hönsbuljong, 1 tsk timjan och 2 lagerblad. Låt sjuda under lock i minst en halvtimme. Under tiden steker du 2-3 hg små champinjoner gyllene och lägger ned dem med det andra 5 minuter innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar och servera med potatis och grönsallad.

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Kyckling Bonne Femme”

  1. 21 april 2011 den 12:30 #

    Grymt snyggt foto. Och grytan låter inte dum den heller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: