Magisk burgare

Har upptäckt tjusningen med kvarn och malde därför kött till hamburgare idag. För smakens skull slängde jag ner lite andra godsaker. Fantastiskt saftig och smakrik burgare blev det. Det är verkligen skillnad på att mala själv och att köpa färdigmalt och industripackat. Stor skillnad. Känns bra att ha bättre kontroll på köttkvaliteten. Provade också donut-tricket för att få platta och jämnt stekta burgare. Rekommenderas!

Skär cirka 1 kg nötkött (högrev, fransyska, bog eller liknande), 1 hg kallrökt fläsk (bacon) och 1 hg chorizo av den torra typen i mindre bitar. Vänd ihop tillsammans med 1 hg urkärnade svarta oliver och mal i kvarn. Rör ihop 0,5 dl ströbröd med 1 ägg, 0,5 dl öl, vatten eller tomatjuice, 1 msk worchestershiresås, 2 tsk senapspulver, 1 tsk salt och rikligt med svartpeppar. Blanda ner i färsen. Forma stora, platta burgare (cirka 8-10 stycken) med ett hål i mitten (enligt donut-tricket) och stek på ganska hög värme för fin färg. Lägg ugnsfolie på en plåt , fördela ut burgarna, häll över stekskyn och låt gå färdigt i ugn på cirka 150°. Servera med dina favoritgarnityrer och Annikas suveräna coleslaw.

Testa också den suveräna whiskyburgaren.

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Magisk burgare”

 1. kerstin
  21 maj 2011 den 21:37 #

  ser smarrigt ut och är säkert gott! Mala själv verkar vara en mkt bra idé!

 2. Stefan
  24 maj 2011 den 13:09 #

  Jag gjorde likadant för en vecka sedan på en jättefin högrev som jag blandade upp med ca 10 % rimmad sida som så att säga låg på lager i frysen för att det inte skall bli för torrt. Malde två gånger. Fantastiskt fräscht jämfört med köpt färdig färs. När jag skulle göra om det i helgen så fanns inte högrev att få tag på i min affär, Willys. Inte högsäsong för det. Verkar bara vara fråga om grillkött av alla varianter, färdigkryddat sådant, vilket jag inte tycker om. Även om det inte är ett bedagat kött under krydnningen så får jag en känsla av det, alltså att de försöker dölja köttets verkliga kvalitet och utseende. Men egenmalt måste rekommenderas och spridas som idé. Å tack för donut-tipset. Får jag kontra med ett motsvarande bra tips. Koka sparrisen i vattenkokaren. Knopparna står ovanför vattenytan och den grövsta delen av stjälken precis ovanför värmeelementet. Blir perfekt!

 3. Pannbiff
  25 februari 2012 den 20:41 #

  Hamburgare är 100% nöt, du gjorde pannbiff, ströbröd är förbjudet även om pannbiff är gott också.

  Man behöver inte binda med något för arter ska hålla ihop, bara veta när man tillför salt

Trackbacks/Pingbacks

 1. Slowfood burgare à la Jimmy « Öhmans Mat & Vin - 28 november 2011

  […] också den suveräna whiskyburgaren och den magiska burgaren. 55.603331 13.001303 Rate this: Share this:TwitterFacebookLinkedInStumbleUponE-postLike […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: