MW: Time out

På fredag är det First Year Assessment i Master of Wine-programmet, det vill säga det första provet som ska visa om man är redo att gå vidare till år två. Provning och essäskrivning pågår hela dagen i London. Men jag ska inte dit. Jag har tagit en time out.

Under våren har det visat sig att det var omöjligt att både hålla företaget igång och samtidigt fokusera på de mycket krävande studierna och provningarna. Kraven och prestationsångesten hängde över mig och gjorde att varken studier eller arbete kändes roligt. Jag insåg att jag var tvungen att prioritera och när väl beslutet var taget kändes det som en stor lättnad.

Eftersom jag inte deltar i provet måste jag göra om det första året, men det känns bra för då har jag en lite längre startsträcka än i höstas och är mentalt förberedd. Lite tråkigt känns det dock att inte vara på plats och dela upplevelsen med vännerna från den tuffa veckan i Rust och dagarna i Tokaj. Jag kommer att tänka på dem och deras våndor på fredag.

I’ll be back!

Kategorier: Master of Wine Studies

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “MW: Time out”

 1. 31 maj 2011 den 19:53 #

  Förståeligt! Du verkar ju ha haft fullt upp, minst sagt. Modigt att ta en time out.

 2. Andreas
  31 maj 2011 den 20:40 #

  Respekt! Och visst känns det som en stor lättnad när beslutet är fattat. Du gör helt rätt och vinner på det!

 3. Kalle B
  31 maj 2011 den 21:34 #

  Instämmer i föregående talare – du kommer att bli en mycket klokare MW när du väl är färdig. Mycket bättre än en söderstressad MW.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jag lägger av « Öhmans Mat & Vin - 20 september 2011

  […] annat ett minst sagt tufft internat i Österrike och en lärorik resa till Tokaj. Sedan tog jag en time out eftersom mitt arbete tog för mycket tid och jag inte hann förbereda mig för den första […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: