Det enkla och goda

På plats i Södra Mellby i ett pyttelitet villavillerkullahus med utsikt över havet några kilometer bort. Några soliga, lediga dagar ligger framför oss med små utflykter och enkel men god mathållning. Det goda livet.

Huset ligger knappt trettio meter från lilla Mellbybagarn berömd för sin kavring. Idag var det stängt, men utanför butiken stod ett bord med lite bröd i korgar och en gammal plåtburk där man kunde lägga betalningen. Det är så man vet att man är på landet. I morgon bitti öppnar de klockan halvsju och känner jag mig själv rätt kommer jag stå där lite yrvaken för att köpa färskt frukostbröd att avnjuta i solen med utsikt över fagra Österlen.

Idag blev det en kort tur ned till Kivik och Buhres Fisk. Från att ha startat som ett litet fiskerökeri är det idag en jättelik delikatessbutik där turisterna köar för den rökta fisken, inläggningarna och alla andra förnödenheter som skulle få vilken östermalmsbo som helst att känna sig hemma. Gott men dyrt och lite turistfällevarning, men är det semester så är det.

Middagen blev varmrökt lax, romsås, nypotatis, senapsgravad sill, mellbykavring och ägg. Sköljdes ned med favoriten Perle de Vigne som oväntat fungerade till både senapssill och ägg. Enkelt och mycket, mycket gott!

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Det enkla och goda”

  1. Björnstierne Antonson
    02 juni 2011 den 20:04 #

    Anders!
    Underbart att höra att fler älskar denna underbara del av vårt vackra land.
    Min svåger och svägerska håller till i Brantevik; vi försöker vara där så ofta det går. Kanske vi ses i morgonkön hos Mellbybagarn ngn gång…

  2. Per Stade
    03 juni 2011 den 13:53 #

    En frugal måltid och vackert väder, vad kan bli bättre?
    Det är livet på en pinne!

Lämna en kommentar