Friden på Österlen

Friden hittar man verkligen på Österlen. De senaste dagarna har präglats av lugn, sol, fågelkvitter, humlesurr och sköna naturupplevelser. Men Friden finns också här. Friden är en gårdskrog som ligger i en gammal äppeodling i Mellby och som har specialicerat sig på stenugnsbakade pizzor med personlig touch.

Många hade rekommenderat mig ett besök och det det blev också ett hastigt sådant för avhämtning av pizzor till vårt lånehus som ligger alldeles i närheten. Friden visade sig vara något alldeles speciellt. Lite som Christiania möter Körsbärsdalen. Den gamla skånegården med sin personliga inredning och ombyggnad ligger mitt i bland äppelträden i slutet av en mycket smal grusväg. Hela familjen är engagerad i restaurangverksamheten, barnen leker runt den vedeldade pizzaugnen och hela rörelsen verkar präglas av ett lugnt och vänligt kaos.

Pizzorna bär efternamn och har ingredienser som får både det ena och andra ögonbrynet att lyftas. Jag får känslan av att de är som smakrika tallrikar av bröd mer än traditionella pizzor. Det är personligt, lokalt, ekologiskt och hög kvalitet. Pizzorna (Hultén och Weibull) som bars hem smakade fantastiskt bra med en helt ljuvlig, välgräddad och luftig botten. Nästa gång ska vi definitivt äta maten på plats, njuta av stämningen, miljön, de specialimporterade vinerna och den egentillverkade musten och äppelspriten. Men vi ska följa rådet att boka bord. Här blir snabbt fullsatt.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Friden på Österlen”

  1. 08 juni 2011 den 13:49 #

    Fina Friden, och lyllos er, ett lånehus på Österlen vore inte dum alls.
    🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Prova skånskt vin på fagra Österlen | Öhmans Mat & Vin - 05 juli 2012

    […] att göra en utflykt till denna fantastiska del av Sverige, vandra i nationalparken, äta på Friden och besöka musterierna bland […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: