Mulornas ekologiska rosé

Värmen kom tillbaka idag, så där perfekt tajmat efter midsommarhelgen. Precis som det ska vara alltså. Med solen kommer också rosévinet och jag hittade ett par nya bekantskaper på Systembolaget idag.

Först ut är 2010 ”Las Mulas” Cabernet Sauvginon Rosé från Chile och spanske, legendariske producenten Miguel Torres som i Chile helt satsar på ekologisk odling. Las Mulas är inget undantag och vinet har sitt namn av mulorna som används i arbetet i vingården.

Ganska ljust, hallonröd färg. Stor, intensivt frisk, bärig och örtig doft av mogna jordgubbar och ett drag av svarta vinbär (typiskt för druvan). Smaken upplevs torr, mycket frisk och med bra fruktighet och tydlig karaktär av röda bär som hallon, jordgubb, röda vinbär och en bra fyllighet och struktur. Frisk eftersmak med bra längd och kvardröjande örtighet.

Välgjord och uppfriskande rosé med så mycket smak och struktur att den klarar både grillat och matiga sallader.

Etiketter:,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ekologisk rosé från Provence « Öhmans Mat & Vin - 28 juni 2011

    […] för ytterligare en ny rosé och dessutom en ekologisk liksom den förra. Men om chilenaren var av det moderna snittet så är detta en verklig klassiker; en blekrosa […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: