Frisk sangria på sunkigt vin

Sangria kan man göra på minst tusen olika sätt. Det finns säkert ett ”genuint”, ”ursprungligt” och ”rätt” sätt att blanda denna spanska vinbål. Men är man en recepttaliban så har man hur som helst inte den rätta attityden för att dricka sangria. Det ska bara vara lättsamt, törstsläckande, fruktigt och berusande i värmen. Det är också ett fantastiskt sätt att bli av med en riktigt trist beaujolais.

Låt en kanelstång dra en stund i en skvätt brandy (eller någon annan god sprit). Skiva ner en citron och en apelsin samt blanda ner saften av en apelsin. Efter smak kan du också addera mer frukt och bär. Jag skar ner vattenmelon men äpple, druvor, aprikos, jordgubbar eller vad som det är säsong på funkar. I med massor av is och häll över 5 dl enkelt rött vin och lika mycket Sprite, 7Up eller liknande. Servera genast. Vill man ha en sötare sangria justerar man med sockerlag. Tog det slut fort? Fyll på med mer vin, läsk, is och sprit.

De snygga glasen heter ”Porter” är designade av Signe Persson-Melin för Kosta Boda och finns att köpa i Kära Hustruns butik.

Etiketter:, ,

Kategorier: Drycker, Recept, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Frisk sangria på sunkigt vin”

 1. Karin
  23 juli 2013 den 11:13 #

  Något som jag alltid har i min sangría är Martini Bianco. Och Fanta i stället för Sprite/SevenUp. Blir superdupergott!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Yoghurtmarinerade kycklingklubbor « Öhmans Mat & Vin - 13 juli 2011

  […] Jag köpte ett kilo billiga kycklingklubbor (de kostar aldrig mycket men är himla smakrika och saftiga), slängde ett snabbt öga på ett nigella-recept och körde en egen variant. Resultatet blev väldigt lyckat. Serverade klubborna på piada (tortillabröd funkar lika bra) med grönsallad, kesoröra med salladslök och öreter, ajvar relish, oliver och tomatsallad. Fantastisk sommarmat och perfekt till sangria. […]

 2. Bufféviner 2012 « Öhmans Mat & Vin - 24 maj 2012

  […] Bubbel och välkomstskål. En stor fest kräver bubblor i glaset som en aperitif och/eller välkomstskål. Tycker jag. Idén med mousserande viner är att de ska bidra med feststämning och en känsla av lyx. Att då snåla och köpa skräp för 59 kronor verkar dumt, oavsett hur bra betyg den champagnesörplande vinskribentkåren gett eländet. Satsa på en välgjord, frisk och lite brödig crémant de bourgogne. Louis Bouillot Brut är så nära du kommer champagne under 100-lappen. Vill du ha den äkta varan så ger Pannier Brut Tradition mycket bang for the buck. En riktigt bra, välgjord standardschampagne som är sorglös och lättdrucken. Vill man så går det utmärkt att fortsätt med bubblet även till maten. Är det varmt ute så finns det knappast något bättre än sangria. […]

 3. Sauvignongria eller Sangria Blanco | Öhmans Mat & Vin - 28 juli 2012

  […] Här är ett recept på vanlig sangria. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: