Rysk hovmästarsås

Eftersom jag bara använde hälften av fisken till gårdagens fantastiska laxrätt så blev det lite gravad lax idag. Samtidigt som jag delade upp fiskbiten igår så la jag ner den bit som skulle gravas i en plastpåse med 1 msk socker. 1 msk salt, hackad dill och lite nymalen svartpeppar. Tolv timmar senare plockade jag fram laxen ur kylen och den var gravad intill perfektion.

Jag improviserade en kall sås där jag kombinerade traditionell hovmästarsås med smetana; rör ut 1 msk socker och en nypa salt2 tsk sherryvinäger eller annan fin vitvinsvinäger. Rör samman med 1 burk smetana, 3 msk dijonsenap, lite vitpeppar och rejält med finhackad dill. Låt stå svalt någon timme så smakerna hinner gifta sig.

 

Etiketter:, , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Rysk hovmästarsås”

  1. 29 juli 2011 den 10:15 #

    Gott! Salmalaxen är finast av alla, men säljer ojämnt på grund av priset. Vi har därför tagit in en mindre förpackning. Vår kort-datum-salma säljer vi som lunchmat – mycket populär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: