I väntan på saluhallen – Centralhallen!

Det är en gåta hur en stad som Malmö kan sakna en riktig saluhall. Frågan har ältats, olika byggnader har varit på tapeten och en facebookgrupp har skapats i frågan.

Men i väntan på saluhallen har Malmö nu fått Centralhallen. Mitt i Malmö Centralstation under de gamla valvbågarna av trä har det skapats en matgata med saluhallskänsla. Här finns bland annat bageri, Malmö Chokladfabrik, dumplings, Rönneholms Glass, sushi, smørrebrød och ”street food”. I ena änden finns en filial till pålitliga malmöklassikern Johan P. Här är det vita dukar och bordsservering som gäller (om man inte sitter vid baren eller tar med hem) och idag på lunchen satt gäster och åt skaldjursplatåer. Riktig kontinental känsla.

Hela Malmö Central har genomgått en total förvandling och ger en härlig känsla av storstad och puls. Förutom den nya Centralhallen så ligger parallellt en glasad, modern transithall med snabbmat, Pressbyrå, coffeshop med mera. Här finns pulsen, informationstavlorna och utropen på engelska och nedgångarna till den nya Citytunneln. Malmö Central har faktiskt blivit en upplevelse i sig.

Vi åt lunchen i Centralhallen och valde Johan P. Priserna är ganska höga men miljön och det faktum att det var strömming och potatismos på menyn avgjorde saken. Det smakade som det skulle om denna klassiker. Men! Det finns en sak som gör mig VANSINNIG! Jag fattar inte varför man öser lingonen över maten!? Lingon är ett tillbehör och inget dekorelement och jag vill bestämma själv om jag vill ha det på fisken och/eller moset. Sen begriper jag inte varför maten måste läggas på hög. Moset i botten, fisken ovanpå och toppat med lingonen. För att man ska kunna äta så måste uppläggningen demonteras och då ser tallriken för jävlig ut. Moset snyggt upplagt, strömmingen lite vid sidan och lingonen separat. Hur svårt kan det vara!? Nu hamnade Johan P  i skottlinjen, men det här ett vida spritt ofog jag ofta råkar utför på olika ställen.

Sådär. Nu har gubben gnällt av sig. Centralhallen var hur som helst en mycket positiv överraskning. Besök rekommenderas!

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

6 kommentarer på “I väntan på saluhallen – Centralhallen!”

 1. 05 oktober 2011 den 16:07 #

  Även Per Moberg svär högt o tydligt i Tv angående ofoget att bygga maten på höjden. Håller fullt o fast med dig broder!

 2. 05 oktober 2011 den 18:08 #

  Oj, vad roligt att centralen fått en mathall! Och huga, jag som inte ens tycker om lingon hade inte tyckt om det upplägget, man ser ju inte mos och fisk för lingonen.

 3. Tobias
  05 oktober 2011 den 19:44 #

  Möllevången är ju Malmös saluhall.

 4. 06 oktober 2011 den 10:25 #

  Usch med lingonen. Inte minst för att vi är ju så väldigt olika känsliga för tanniner. En del kan inte ens vistas i samma rum som rabarber utan att det knyter sig bakom öronsnibben.

  Men så härligt att se vad man gjort med stationen. Tankarna går till skammen Knutpunkten i Helsingborg. Och även Helsingborgs jättecharmiga gamla station som på fullaste alvar planeras att rivas för att ge plats åt ett stort kongresscenter.

  Bygg saluhallar.

 5. 06 oktober 2011 den 12:36 #

  Håller fullständigt med föregående talare, allihop. Jag gillar lingon generellt men har svårt att kombinera dem med fisk.
  Men, Anders, har du provat dumplings på centralen? Jag är så sugen men har inte kommit till skott.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Street Food i Malmö och Sveriges dyraste kaffe « Öhmans Mat & Vin - 07 november 2011

  […] har tidigare berättat om Centralhallen och alla matställen som öppnat där. Idag var jag tillbaka för att testa något nytt. Det blev […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: