Biff cordon bleu

Cordon Bleu är namnet på en av världens främsta kulinariska skolor. Det är också benämningen på dubbelpanerade kötträtter fyllda med ost och rökt skinka. Ursprunligen handlade det om kalvkött, emmenthaler och bayonneskinka, men liksom alla klassiska favoriter har det uppståt en uppsjö av varianter. Den här är min version och den smakar betydligt bättre än den ser ut. Toppbetyget ”kan-vi-äta-detta-varje-vecka” utdelades av Kära Hustrun.

lövbiffar breder du ut rikligt med dijonsenap. Lägg på skivor av vällagrad ost (svecia t ex), ovanpå osten tunna skivor av fin, rökt skinka (schwarzwald använde jag) och sist en liten bit blåmögelost (stilton som var kvar efter jul). Se till att några millimeter av kanten på köttet är fritt från pålägg. Vik ihop och tryck ihop, vänd i mjöl som du saltat och pepprat rejält. Vänd sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek på medelhög värme i rikligt med fett (smör och ister) några minuter på var sida så de får vacker färg. Lägg i en form och låt bli färdiga i ugn på 150° cirka 10 minuter. Servera med ett löst, smörigt potatismos och smörsvängda ärtor.

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Biff cordon bleu”

  1. 29 december 2011 den 19:08 #

    Åhhh, det ser verkligen gott ut och det måste jag göra någon dag. Men en sak förstår jag inte; det är torsdag i dag och du skriver ”stilton som var kvar efter jul”. Hur klarar man det? Hur är det möjligt?

  2. 30 december 2011 den 23:11 #

    Det där är så vansinnigt gott! Har gjort det några gånger men längtar igen när jag ser detta!
    Vad dricker du till?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: