Aldrig provat ett rött vin från Tyskland?

Trodde du att allt tyskt vin var vitt och halvtorrt? Dags att tänka om. En tredjedel av allt vin som produceras är faktiskt rött. Vi ser nästan aldrig nästan dessa viner här eftersom tyskarna dricker upp det mesta själv. När man provat 2009 Friedrich Becker Spätburgunder förstår man faktiskt varför. Ett vin med mycket karaktär av druvan pinot noir och med tydliga drag av en bra bourgogne. Finns tyvärr bara i mycket begränsat antal i ett fåtal butiker.

Mycket ljust röd färg men en stor, aromatisk doft av peppar, kryddnejlika, kanel, hallon, solmogna jordgubbar, lingon, friska gröna örter och en liten mineralton. Smaken är torr, mycket frisk och läskande syra, slank bärig fruktighet av samma röda bär som i doften, fatkryddighet och en diskret ekstruktur. Lång, fin, elegant och balanserad eftersmak med härlig bärton, kryddighet och tydlig mineralitet. 

Etiketter:, , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Aldrig provat ett rött vin från Tyskland?”

  1. 17 februari 2012 den 21:40 #

    Har prövat. Är goda! Men inte så kända som du skriver. Påminner ju lite om vinerna från Alsace, dvs lätta mycket mjuka. Och goda, bara man stöter på dem.

  2. Nybliven tyskvän
    19 februari 2012 den 15:00 #

    Trodde knappt det var sant när jag drack det här vinet. Fantastiskt! Det är som den bourgogne jag inte har råd med… har du några andra vintips till mig som (1) gillar det här väldigt mycket, men (2) inte har prickat rätt med Nya Världen-pinot noir och (3) tycker att Bourgogne mellan 100 och 200 SEK är sådär? Förutom att köpa fler flaskor Becker Spätburgunder då… Tack för en trevlig blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: