Kyckling- och nudelsoppa

Fick inte nog av det asiatiska och szechuanpeppar igår, så idag blev det en tur till Möllevången och lite botaniserande i de asiatiska butikerna. Fortfarande blir jag svårt hämmad av min okunskap men det börjar bli bättre. Förutom sötpotatisnudlar så hittade jag en vågformad kniv (se morötterna som dekorera soppan) som var så onödig att jag var tvungen att ha den. Soppan blev matig och fräsch och räcker till tre personer.

Skiva en gul lök och tre vitlöksklyftor tunt. Fräs i neutral matolja tillsammans med 3 tsk lätt stött szechuanpeppar tills löken mjuknat. Slå på 7,5 dl vatten och lägg i 2 buljongtärningar/poddar (grönsak eller höns) och koka upp. Bryt ned en näve sötpotatisnudlar (eller annan sort efter smak och tillgång) och låt koka tills nästan klara. I med en fint strimlad morot och två skivade kycklingbröst och låt sjuda tills köttet är genomkokt. Riv en stor bit ingefära och pressa ur saften i soppan. Lägg ner en näve böngroddar och rejält med skuren, späd knipplök och låt sjuda någon minut. Vid servering vänder du ner ordentligt med grovskuren bladpersilja och koriander och pressar över en halv lime.

Etiketter:, ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Kyckling- och nudelsoppa”

  1. Towe
    07 mars 2012 den 19:27 #

    Hittade just din blogg. Många trevliga recepttips! Och tokig som jag är i asiatisk mat måste ju detta testas. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: