Kycklinggratäng med yoghurt

Kycklinggratäng låter lite märkligt tycker jag. Men jag baserade denna rätt på ett recept med det namnet av Jamie Oliver. Det blev mycket bra med ett krämigt och smakrikt täcke, lite krispig yta och saftig kyckling som tagit smak av bacon och lök. Servera med en stor grönsallad med en dressing baserad saften från den överblivna citronen.

Sätt ugnen på 125° och släng in en skiva formfranska som får torka under tiden rätten förbereds. Smula brödskivan och blanda med en smulad färsk brödskiva och rejält med finriven parmesan. Ställ åt sidan.

Skiva 2-3 gula lökar ganska grovt och fräs i olivolja på medelhög värme så den mjuknar men inte tar färg. Ta upp löken ur stekpannan och lägg den i en ugnsform. Höj värmen och stek cirka 600 g kycklingbröst med skinnet kvar så att det får fin färg runt om men inte blir genomstekt. Skär i stora bitar och lägg ner med löken. Klipp ner ett paket bacon i stekpanna och bryn ordentligt. Häll baconet och fettet över kycklingen och löken och blanda runt. Skär upp fina tomater och sprid ut över det hela. Vispa ut 2 msk vetemjöl och 2 tsk spiskummin i 5 dl turkisk yoghurt, stänk på lite tabasco, skär ner 2-4 vitlökslyftor, salta, peppra och riv ner skalet av en citron och vispa sist ned 2 ägg. Häll blandningen i formen och sprid ut brödsmulet över det hela. Gratinera i 180° i ungefär 50 minuter.

Etiketter:, ,

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: