Flippin’ Burgers

Detta bildspel kräver JavaScript.

I fredags öppnade samtidigt två nya ”snabbmatsställen” i Stockholm med fokus på kvalitetsburgare. Dels Flippin’ Burgers på avsides Kungsholmsstrand och F12-gruppens och Melker Anderssons Vigårda Barbeque på betydligt mer centrala Norrlandsgatan. Hamburgare och snabbmat verkar vara ”det nya svarta”.

Flippin’ Burgers har det talats om en hel del då det handlar om en burgarentusiasts långt- och ingående projekt vars utveckling kunnat följas på en blogg. Vi besökte stället dagen efter öppnandet och var på plats en halvtimme innan öppning då vi hört att det varit hysteriskt mycket folk på premiärkvällen. Trots det hade vi folk framför oss och kön växte lång innan dörrarna öppnades till den enkla men charmigt inredda lokalen i diner-stil. Med höga förväntningar och tilltagande hunger satte vi oss till bords och fick ganska omgående beställa. Det blev två dubbla cheeseburgare, pommes frites (med det helamerikanska temat undrar man varför de inte kallas french fries) och två milkshakes.

Jag beställde dessutom en Fentimans Cherry Tree Cola som är en variant av Dr Pepper fast mindre söt och med endast naturliga ingredienser. Mycket god med massor av ingefärakaraktär, spännande örtighet och eftersmak som någonstans påminde om halstabletter och Gammeldansk. Perfekt att sitta och smutta på under den hela timme det tog att få in maten. Visserligen var det fullt och stället nyöppnat men om det bara serveras burgare så är sextio minuter i överkant. Ska dock inte klaga för vi var på gott humör, stämningen i lokalen god och förväntansfull, personalen trevlig och man kunde alltid glo på det stackare som fortfarande stod och väntade utanför.

Milkshaken kom in först. Smakerna chocolate fudge brownie och strawberry cheescake kommer från Ben & Jerry-glass som mixats med ekologisk mjölk och toppats med vispad grädde och lite sås. Chokladshaken var mäktigt , härligt chokladig och cheesecakevarianten var…ren mjukporr i milkshakeskepnad! Så enkelt och så galet gott!

Sedan kom då ÄNTLIGEN burgarna! Presenterade i de obligatoriska ovala plastkorgarna låg de små knubbiga burgarna och pöste bland fritsen. Ångande varma doftade de framför allt av det luftigt, fluffiga brödet. En underbar bröddoft som påminde om de första burgarna jag åt som liten. Biffarna var tjocka, saftiga och samtidigt nästan fluffiga med tydlig, ren köttsmak från de gräsbetande djuren. Mycket, mycket mumsigt! Ännu bättre blev det med den härliga örtsåsen som fanns på bordet. Den piffade också upp pommes fritsen som verkligen kändes mediokra i jämförelse med burgaren. Tunna, lite bleka och varken bättre eller sämre än vad man får hos någon av de större hamburgerkedjorna.

Sammantaget ett skönt ställe med perfekta, klassiska burgare, kul drycker och milkshakes att drömma om. Får man bara normal gästtillströmning, mer rutin och ordning på den friterade potatisen så pratar vi snudd på perfektion. Men en nota på 450 kronor för två känns lite i överkant.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Flippade burgare « Öhmans Mat & Vin - 25 mars 2012

  […] väntan på fantastiska burgare på Flippin’ Burgers. Utförlig rapport imorgon. 55.603331 13.001303 Rate this: Share this:TwitterFacebookLinkedInStumbleUponE-postLike […]

 2. ”Hamburgare” och Sibylla på Vigårda Barbeque « Öhmans Mat & Vin - 26 mars 2012

  […] jag nämnde i gårdagens bloggpost om Flippin’ Burgers så öppnade i fredags två nya ”snabbmatsställen” i Stockholm med fokus på […]

 3. Onyttigt gott: Strawberry Cheesecake Shake « Öhmans Mat & Vin - 29 mars 2012

  […] jag smakade Flippin’ Burgers milkshake i helgen så har jag gått och tänkt på den. Så galet god var den. Som tur var stod i […]

 4. Flippin’ Burgers – Världsklass | Death by Burgers - 06 juni 2012

  […] i kläderna kommer jag tillbaka. Då kan det här vara värt både väntan och pengen.” – Öhmans mat & vin – “Sammantaget ett skönt ställe med perfekta, klassiska burgare, kul drycker och […]

 5. Fentimans och en perfekt GT | Öhmans Mat & Vin - 29 augusti 2012

  […] med Fentimans var när jag satt och smuttade nära en timme på en utsökt Cherry Tree Cola på Flippin’ Burgers i våras. Blev jätteglad att upptäcka flera av deras drycker på hyllan på Green Matmarknad […]

 6. Flippin’ Burgers – the review | Death by Burgers - 04 september 2012

  […] Öhmans Mat & Vin – “Sammantaget ett skönt ställe med perfekta, klassiska burgare, kul drycker och milkshakes att drömma om. Får man bara normal gästtillströmning, mer rutin och ordning på den friterade potatisen så pratar vi snudd på perfektion. Men en nota på 450 kronor för två känns lite i överkant.” […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: