Knölvodkan Karlsson’s Gold

Jag är ingen vodkakonnässör men jag minns fortfarande när jag för flera år sedan stötte på spriten från det nylanserad projektet Karlssons Vodka. För första gången insåg jag hur mycket karaktär och finess det kan rymmas i denna bedrägligt neutrala dryck. Varsamt destillerad mäsk av nypotatis från Bjärehalvön levererade olika spännande karaktärer beroende på vilken sort som använts.

Nu var det som sagt ett tag sedan och det har varit märkligt tyst om hela projektet eller så har jag inte lyssnat. Idag fick jag dock prova Karlsson’s Gold. Som jag mindes var näsan ren men samtidigt rik på fina nyanser som en svag ton av anis och en omisskännlig doft av nykokt, lite mosig potatis. Smaken var rund, fyllig och med den där förnimmelsen av sötma och krämiga texturen som är typisk för potatisvodka. Lång smak med ett lite stramt avslut. En vodka att smutta på, njuta on-the-rocks eller ta källarsval som ”en klar” till sillen.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: