Frittata – italiensk omelett

Frittata är en enkel italiensk äggrätt som motsvarar Frankrikes bondomelett och spanjorernas tortilla. Den kan varieras i det oändliga och är egentligen ett sätt att piffa upp middagens rester och binda ihop dem med en äggstanning. Har du inga rester kan du göra min variant nedan. Lagom för två som middagsrätt. Kan serveras varm eller kall.

Vispa kraftigt ihop 6 ägg med 1 dl mjölk, 1 dl riven parmesan, en nypa salt och rikligt med svartpeppar. Koka ett knappt tumtjockt knippe spaghetti al dente. Medan pastan kokar fräser du i olivolja på medelhög värme en tunt skivad gul lök och två skivor pancetta (eller fint bacon) fint skuret tills det mjukar något. Ställ åt sidan. Häll av vattnet från pastan och skölj hastigt i kallt vatten. Blanda ner pastan, löken och pancettan i äggröran och slå denna i stekpannan som står på medelvärme. Låt rör försiktigt i smeten. När den börjar stanna i kanterna trycker du ner lite skurna tomater i frittatan och strör över lite parmesan. In i ugnen på 150° i cirka 20 minuter eller till smeten stelnat.

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Frittata – italiensk omelett”

  1. Christina
    28 maj 2012 den 18:03 #

    Kvällsmaten räddad, tack!

    Alternativt byta ut spagettin mot broccoli till din fru och vi andra low carbare ;o) …serveras med sallad utav lövtunn mandolin hyvlad färsk fänkàl med ringlad hasselnöts olja och flingsalt kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: