Garbanzogazpacho – bästa sommarmaten

Sommaren har börjat bra så här i slutet av maj. Håller trenden så behövs det lättlagad, sval och fräsch mat i massor. Den här varianten av gazpacho är så enkel att det är löjligt men samtidigt ruskigt god med bra fyllighet och stöt i smaksättningen. Det traditionella brödet har jag bytt ut mot kikärtor (garbanzo) som ger matighet och nötig smak och de grillade och konserverade paprikorna ger både sötma och rik smak. Ha alla ingredienser i kylen så behöver du inte kyla soppan utan kan äta direkt.

Skölj en burk kikärtor och häll i en stor mixer* tillsammans med 2 burkar hela konserverade tomater, 2 grillade och konserverade paprikor, 2 rivna/pressade vitlöksklyftor,  3 msk sherryvinäger (eller vitvinsdito), 1 pod grönsaksbuljong eller motsvaravde fond på flaska, 2 grovt hackade schalottenlökar, 1 tsk harissa och en halv skalad och grovt delad gurka. Lägg eventuellt även i 12-15 skalade mandlar för lite tuggmotstånd och nötig smak. Mixa allt slätt tillsammans med persilja och/eller färsk basilika. Smaka av med salt och vinäger och servera kallt.

Carl Butler bjuder på ett mer traditionellt recept.

*Har du bara en mindre kör du blandningen i två omgågngar.

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, LCHF, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Garbanzogazpacho – bästa sommarmaten”

  1. 29 maj 2012 den 11:23 #

    Detta måste testas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: