Tio vita dagar

Sommarledigheten har varit härlig! Sköna dagar i Frankrike och underbart sommarväder här hemma har avnjutits i ett nästan konstant flöde av rosévin, pastis och andra goda drycker. 

Häromveckan bet jag dock av en tand. Utan att gå in på detaljer så har jag inte ont men en seg inflammation har gjort att jag nu går in på min andra och tyngre antibiotikakur för att tandläkaren ska kunna börja rota i eländet. Det nya penicillinet kräver dock total avhållsamhet från alkohol. Inte så dumt faktiskt då jag behöver komma tillbaka i normala gängor och detta blev ett bra tillfälle att bryta det här slentrianmässiga semesterdrickandet.

Så om ni saknat bloggandet om vin och annan alkohol under min ”vinledighet” så dröjer det ett tag till . Nu ni vet varför.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Tio vita dagar”

 1. 30 juli 2013 den 18:48 #

  Nej , min bäste Öhman, nu har du nog bliv lurad ganska ordentligt!
  Det finns en utbredd missuppfattning om att antibiotika och alkohol inte kan kombineras. Myten kring alkohol och antibiotika är antingen att alkoholen slår ut antibiotikan eller att antibiotikan slår ut alkoholen. Ingenting tyder på att det är på varken det ena eller andra sättet. Alkohol påverkar inte effekten av antibiotika, inte heller påverkar antibiotikan alkoholens effekt. Däremot kan större mängd alkohol och uttröttning sätta ner kroppens immunförsvar och försvåra läkningsprocessen. Dock finns några antibiotikapreparat som i kombination med alkohol kan ge biverkningar i form av kraftig ansiktsrodnad, huvudvärk, hjärtklappning och illamående. Det är upp till patienten att känna till vilka dessa preparat är och information finns alltid på läkemedlet. Alkohol verkar både på hjärnan genom att ge berusningseffekt och på kroppen i övrigt genom att bland annat vidga blodkärlen och irritera magslemhinnan. Viss antibiotika kan även verka retande i magslemhinnan, som till exempel Dalacin. Det tillhör en grupp av antibiotika som kallas linkosamider och innehåller det verksamma ämnet klindamycin. Att både alkoholen och antibiotikan kan verka irriterande i magen kan orsaka extra besvär tillsammans.
  Allt enligt http://www.smittskyddsinstitutet.se/ och apotekare Ulrica Dohnhammar

  • 30 juli 2013 den 18:58 #

   Kåvepenin har inte hindrat den porlande rosébäcken. Dåremot har jag nu fått just den antibiotika som ger illamående, huvudvärk, illamående etc ihop med alkohol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: