Green Lion Inn

green lion

Idag var det efter många turer premiär för den nya gastropuben ”The Green Lion Inn”Skeppsbron 11 i Malmö. En storsatsning med bland annat Åbro i ryggen. Kollegan och jag hängde på låset för en exklusiv ”after work”. Lokalen är verkligen imponerande med en otroligt ambitiös inredning som inte lämnat en fläck orörd men samtidigt inte känns överarbetad. Sånär som på den naturliga avsaknaden av sekelgamla nikotinavlagringar känns det som en genuin, elegant pub.

Den trevliga, kunniga och engagerade personalen känns igen från andra väletablerade ställen i stan och det är ett rent nöje att få diskutera dryckesval. 40 öl på fat, 250 olika whiskysorter och ett bra urval av vin för att vara en pub. Av Åbros inblandning märks inte mycket mer än ett urval av bryggeriets öl och den diskreta lejonloggan som endast de invigda noterar. Ett antal öl avprovades varav smakvinnaren, faktiskt, blev Åbros Färsköl. En ljus lager med stor kropp och fylligt, balanserad beska och en finstämd humlearom.

Efter ölen och en makalös 30-årig blended whisky (Springbanks Campbeltown Loch) blev vi hungriga. Lockade av personalens lochintygande om kökets förträfflighet beställde vi in fish n’ chips. Diskussionen med bartendern om vilken öl som skulle njutas till maten fisken var intressant. Jag bestämde mig till slut för en liten Belhaven Twisted Thistle IPA, en mjuk, balanserad och välhumlad ale.

Maten som kom in var en uppenbarelse! I ett paket av smörpapper som hölls ihop av ett gem låg fisken och pommes fritsen. Den friterade potatisen hade skalet kvar och hade fint tuggmotstånd och smakade fantastiskt. Sejen var perfekt tillagad med en panering (special japansk nånting-nånting) som var lätt, spröd och alldeles ljuvlig. Fräsch grönsallad med aromatiskt inslag av dill kompletterade perfekt och en handslagen majonäs med frisk syrlighet gav den rätta kontrasten. Maltvinägern saknades på grund av försenad leverans, men köket kompenserade med en skål hallonvinäger med schallottenlök som blev pricken över i.

Ett blivande stamhak ett stenkast från jobbet. Om köket kan hålla denna nivå lär det dock bli trångt. Jag utropar nämligen Green Lion Inns fish n’ chips till den bästa jag någonsin ätit! Hädanefter kommer all friterad fisk med frittes att jämföras med den jag åt idag.

Om du gillade denna bloggpost och är intresserad av öl & whisky så tror jag att du vill läsa även detta inlägg.

Edit: Har nu ätit lunch i två tre fem dagar på Green Lion Inn. Maten är väldigt bra, mycket vällagad, fint komponerad smakmässigt och en riktig njutning. Salladen kommer i en skål som en liten förrätt (det gillar jag då jag inte är något fan av salladsbufféer) och det bjuds fem olika sorters bröd. Mineralvatten eller lättöl och kaffe (gott!) ingår. För 85 kr är det ett lunchklipp! Fish n’ chipsen var inte bara ett lyckokast.

fisk

Etiketter:, , , , , , ,

Kategorier: Öl, Övrigt, Drycker, Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

14 kommentarer på “Green Lion Inn”

 1. Ingela
  18 augusti 2009 den 23:21 #

  Kul! Dit går vi nästa gång!

 2. 19 augusti 2009 den 7:48 #

  Åh, nu vill jag till Malmöööö…. Buhuuuu. Jag saknar till och med det hemska höghuset i Lorensborg där jag bott. Och den lilla sketna ettan i slottstaden med världens bisarraste hyresvärd…

  Jag skulle så gärna flytta ned igen!

  • 19 augusti 2009 den 11:58 #

   Du är välkommen!

   • 20 augusti 2009 den 9:37 #

    Haha, Magnus tvärvägrar varje tanke på Malmöflytt. Och jag förstår honom. Vi skulle bli galna båda två om vi tvingades bo i lägenhet igen!

 3. Arvid Rosengren
  19 augusti 2009 den 14:06 #

  Låter helt fanastiskt ju.

 4. Johan
  19 augusti 2009 den 15:16 #

  Som stolt storebror till kökschefen kan jag intyga att de kommer hålla den höga nivån! Själv provade jag den hängmörade biffen igår och den smälte i munnen…

  Ett blivande stamhak! 🙂

  Kul att läsa din mycket detaljerade och positiva recension! Nu ska jag läsa alla dina andra inlägg!

  • 19 augusti 2009 den 15:19 #

   Håll lillebror i örat tills jag hunnit prova burgaren som såg fantastisk ut. Tydligen gör de egen ketchup i köket.

   • Johan
    19 augusti 2009 den 16:29 #

    Uppfattat! Jag fick en titt in i köket igår och visst är det så!
    Erik (min bror) var kökschef på Torso Twisted, men har nu tagit med sig hela staben till Green Lion…

 5. Emil
  19 augusti 2009 den 18:50 #

  Kul att höra att grabbarna sköter sig där borta 🙂
  Torso Emil

 6. Fredrik
  20 augusti 2009 den 15:26 #

  Puben låter ju lysande , ska testa så fort jag bara kan.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mintigt ärtmos « Öhmans Mat & Vin - 26 augusti 2009

  […] tillbehör på pubarna. (Edit: Världens bästa fish & chips, enligt mig, hittar du på Green Lion Inn i Malmö. Tyvärr har de inte […]

 2. Liten återblick « Öhmans Mat & Vin - 07 september 2009

  […] Green Lion Inn – min recension om Malmös nya gastropub har haft massor av läsare och träffar; tre gånger så många som posten om plastpåseviner. […]

 3. Kulinariska Malmö « Öhmans Mat & Vin - 17 oktober 2010

  […] ölutbudet och över 200 sorters whisky finns på Green Lion Inn. Beställer du fish & chips så säg till att de inte friterar den för hårt. Brukar vara […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: