Adjöss LCHF!

Under sommaren har jag varit på slankkur. Har undvikit kolhydrater och istället mumsat proteiner och fett enligt någon hemsnickrad LCHF/GI-variant. Från att kring midsommar haft barbapappatendenser (oformlig och blekrosa) är jag idag nästan slank. Och visst har jag ätit gott. Väldigt gott.

Men nu är det slut! Min kropp kräver potatis, bröd och öl! KOLHYDRATER! Hur kan man njuta sill eller surströmming utan dessa produkter? Förneka sig smör som smälter på ett nybakat surdegsbröd? Inte få fluffigt potatismos eller en krämig potatisgratäng? Inte kunna sleva upp gnistrande vitt ris till den heta indiska curryn? Sippa på ett glas vitt när man sitter framför en rad spännande öltappar på puben? NEJ TACK!

Nu blir det istället varierad kost med hela kostcirkeln enligt matpyramiden och måttliga portioner. Dessutom tycker jag att tonläget i debatten kring LCHF och andra dieter börjar bli otrevlig. När det nästan blir sekteristiska tendenser kring mat och kosthållning då tycker jag att det är dags att kliva av.

Någon har sagt att allt man behöver veta här i livet lärde man sig redan på dagis. Gamla hederliga regler tror jag är bäst:

 • Mat ska var lustfyllt
 • Kasta inte i dig maten
 • Ät tre ordentliga mål mat om dagen och slarva inte med frukosten
 • Ät tills du är mätt men inte proppmätt
 • Undvik att småäta mellan måltiderna
 • Håll nere på raffinerat socker och processade produkter
 • Ät varierat
 • Kött, fisk och fågel ska utgöra den mindre delen på tallriken.
 • ”För mycket och för lite skämmer allt”

Sen ska man visst röra på sig. Ibland. Har jag hört. Men det kan vara en myt. Hoppas jag.

PUSHA gärna detta inlägg.

http://intressant.se/intressant

Taggar:, , , , , ,

Kategorier: Övrigt, LCHF

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Adjöss LCHF!”

 1. 05 september 2009 den 15:34 #

  Poängen är som du säger kanske mest att äta varierat och framför allt få i sig så mycket energi som kroppen behöver, dvs lika mycket som kroppen förbrukar. Tränar man så äter man större andel kolhydrater, om inte så äter man mindre. Sen finns ju snabba och långsamma kolhydrater, varav de sista är betydligt bättre. Grejen i dagens samhälle är för mycket raffinerat socker och för stort energiintag, men det vet ju de flesta!

  • 06 september 2009 den 9:22 #

   Precis som du säger. De flesta vet hur man bör äta men gör det inte. Det är väl människans öde; att handla mot bättre vetande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: