Franskare än Frankrike men ingen franska

Surdegsvågen är definitivt över oss. Alla matnördar med självaktning har en liten surdeg som gonar sig i ett hörn och mer eller mindre genuina surdegsbagerier poppar upp som jästsvampar.

I Malmö har vi länge kunnat njuta av bröden och bakverken från Pâtisserie David och nu även deet nyligen öppnade Boulangerie du triangle vid…ja just det…Triangeln.

Boulangerie du triangle ligger en halvtrappa ned i en lokal på Östra Rönneholmsvägen som under mer än ett halvsekel huserade ett av Malmös bättre bagerier. Under senare år har här dock varit en antikbutik. Surdegsgrabbarna har återställt lokalen till bageri komplett med den ursprungliga disken som återfunnits och fräschats upp. Redan vid entrén och fasaden får man starka franska vibbar och väl inne är man övertygad att man definitivt lämnat Sverige. Vid mitt besök idag möttes jag dessutom av en animerad ordväxling på franska.

De fantastiska surdegsbaguetterna och bröden kompletteras med syndiga nutellacroissanter, trechokladsbriocher och aprikosgaletter. Det är inte billigt men fantastiskt gott och faktiskt nästan mer genuint än Frankrike där många boulangerier gått över till bake-off.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boulangeriet göder mig « Bean there done that - 06 januari 2010

    […] Öhmans mat och vin Posted in Caféer/kaffebarer, Okategoriserade | Leave a Comment »Tags: boulangerie, malmö, surdeg, te & kaffehuset […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: