Göm citronen och saltet!

Kollegan kom häromdagen hem från en studieresa till Mexico där han fördjupat sig i tequila. Med sig hade han en förfärlig porslinsflaska till mig. Själv hade jag vid bara anblicken avfärdat den som taskig turisttequila. Det var det inte.

Det visade sig vara en mycket högklassig, fatlagrad tequila av 100% agave azul. Omsorgsfullt handgjord i varje steg hela vägen från bakningen av agaven i stenugnar till de kitchiga flaskorna som framställs av ett hantverkskooperativ.

Det här var verkligen inget man shotar med citron och salt. Fantastiskt elegant och nyanserad.

Tequila Clase Azul Reposado: Ren, aromatisk doft av friska örter, tydlig ton av smörkola och vanilj, lite läder kanel, lime och bergamott. Smaken är fantastiskt len, fyllig och mjuk med vaniljen och smörkolan ganska dominerande men med en frisk ton av eucalyptus. Lång, ren och aromatisk sak med en kvardröjande smak av sötlakrits och återigen den friska eucalyptusen.

Etiketter:, ,

Kategorier: Drycker

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: