Sablar! Nu i lager.

Är det möjligt att genomföra en champagnefrukost utan sabrering? Kan ett bröllop bli lyckligt utan att någon saluterar de lyckliga paret med flygande korkar? Kan man imponera på sina gäster utan att öppna champagnen med en sabel? Kan en vinsnobb leva lyckligt utan ett sabreringssvärd?

Svaret på ovanstående frågor är ”Ja”. Ändå rekommenderar jag att man tar det säkra före det osäkra och bestyckar sin person innan intagandet av de ädla bubblorna.

Kära hustrun har åter champagnesablar från Laguiole i lager och säljer dem i sin webbutik Vinet & Glaset där du även hittar korkskruvar och annat kul.

Vill du lära dig hur man sabrerar så kan du kolla in min lilla instruktionsvideo:

Etiketter:, , , , , , , ,

Kategorier: Övrigt, Drycker, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

8 kommentarer på “Sablar! Nu i lager.”

 1. 30 april 2010 den 12:51 #

  Sedan Mattias såg den där instruktionsvideon har den kommit upp i oroväckande många konversationer… Vet inte riktigt vad jag ska säga om det annat än att ”Se upp där nere!”.

 2. 30 april 2010 den 13:41 #

  Jo de ska jag visst det..
  De är nämligen av god kvalitet till lågt pris och inte ”oäkta”. ”Laguiole” är nämligen inte ursprungsskyddat och kan tillverkas var som helst.
  De kinesiska sablarna har bättre finnish och är mer arbetade än den ”äkta” fransktillverkade jag själv har och som kostade nästan tre gånger så mycket.

  • Dragan
   30 april 2010 den 16:42 #

   jag kan bara sucka

 3. Per S
  30 april 2010 den 20:54 #

  Anders! Du får ursäkta men ända sedan jag såg ett bildreportage för många år sedan där Bengt Frithiofsson sabrerade en champagneflaska, så har jag tyckt att det var det fånigaste någon kan göra. Vad skall det vara bra för? Impa på småtjejer?

 4. 30 april 2010 den 21:40 #

  Underbart (är torrt)!

 5. 01 maj 2010 den 11:59 #

  Jag har inte provat men är ganska sugen på att testa. Snabb fråga, måste man ta bort folien? Det känns lite som att charmen med sabreringen är just enkelheten i att bara ta upp flaskan, dra sabeln och hugga till…

  • 01 maj 2010 den 13:54 #

   Folien måste absolut bort! Den kan fånga upp korken och vinet sprutar över ”sabrören”. Kan bli komiskt men inte särskilt imponerande.
   Man ska kunna sabrera utan att ta bort grimman men jag har aldrig lyckats.

Trackbacks/Pingbacks

 1. En underbar höstdag i äppelriket « Öhmans Mat & Vin - 13 oktober 2010

  […] och besökte deras cave där bland annat  Tirage 2000 vilar bland pupitrer och gyropaletter. Efter sabrering provades detta vin som vilat nästan 10 år på sin jästfällning; Fantastisk rökig och frisk […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: