Där rök de slöa söndagseftermiddagarna

Som jag berättade för lite mer än en månad sedan så ansökte jag till utbildningsprogrammet till Master of Wine. Min ansökan med uppsats och vinanalyser slarvades omkring av posten och kom in flera dagar försent trots att den skickades i god tid som expressbrev. Efter många om och men accepterades den i alla fall och togs upp till bedömning. Sedan dess har jag väntat.

Idag kom ett mejl med beskedet att JAG BLEV ANTAGEN! Känslan först var en av tomhet för att sedan bli lite upprymd. Nu har jag surfat runt på studentsidorna och letat information. Jag hittade förteckningen över rekommenderad studielitteratur. Böckerna tar säkert upp nästan två hyllmeter och är inte av den lättsammare sorten om man uttrycker det milt. De få titlar jag kände igen sedan tidigare är sådana som står olästa i min bokhylla. Liten stil, spretiga diagram, små svartvita bilder och många fotnötter är de försonande dragen.

Just nu börjar tvivlen torna upp sig och jag undrar vad jag gett mig in på. Som tur är finns det folk omkring mig som tror på mig.

Firade förresten med att värma en burk ravioli från Lidl och tömma en flaska rosé.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

14 kommentarer på “Där rök de slöa söndagseftermiddagarna”

 1. carin
  07 oktober 2010 den 22:24 #

  helt perfekt!

 2. 07 oktober 2010 den 22:31 #

  Stort grattis!

 3. 07 oktober 2010 den 23:19 #

  Grattis, kör hårt! 🙂

 4. Johan
  08 oktober 2010 den 6:53 #

  Väldigt grattis Öhman!

 5. Anna J
  08 oktober 2010 den 7:04 #

  Vad kul! Grattis och lycka till!

 6. Gunilla Persson
  08 oktober 2010 den 9:48 #

  Stort Grattis och lycka till!

 7. 08 oktober 2010 den 10:01 #

  Grattis Anders! och stort Lycka Till!!!

 8. 08 oktober 2010 den 10:07 #

  Kul. Gratulerar.

  Kan du dela med dig av boklistan? Vad har ni för rekommenderad litteratur?

  • 08 oktober 2010 den 14:32 #

   Det är tyvärr ingen lista utan en bläddringsbar webbsida.

 9. 08 oktober 2010 den 12:27 #

  Gratulerar! 😀 Inget utvecklar som en utmaning.

 10. Christoffer
  09 oktober 2010 den 11:00 #

  Stort grattis! Ta det lugnt på söndagar kan du göra som MOW.

Trackbacks/Pingbacks

 1. MW: Mitt nya projekt…*gulp* « Öhmans Mat & Vin - 09 oktober 2010

  […] beskedet häromdagen att jag blivit antagen till studieprogrammet hos The Institute of Masters of Wine så har jag […]

 2. Jag lägger av « Öhmans Mat & Vin - 20 september 2011

  […] av er som följer min blogg mer eller mindre regelbundet vet att jag för ett år sedan blev antagen till detta ansedda utbildningsprogram som i slutändan kan resultera i den illustra titeln Master […]

 3. Blir det fler svenska (danska, norska, finska) Master of Wine? | BKWine Magazine - 14 november 2011

  […] försöka bli MW. Han lovar också att skriva om sina studier och om hur det går. Läs mer här: Där rök de slöa söndagseftermiddagarna.Säkerligen finns det fler kandidater. Vi är nyfikna! Har du tänkt bli MW eller känner du till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: