Allmänbildning

Det är märkligt hur mycket onödig ”kunskap” man plockar upp från massmedia, populärkultur och reklam. Utan att någonsin ha ätit på eller besökt KFC/Kentucky Fried Chicken så ”vet” jag att man frossar kyckling ur stora ”hinkar”, att gubben i loggan är grundaren och kallades ”Colonel Sanders” och att deras slogan länge var ”Fingerlickin’ Good!”. KFC är också, liksom Starbucks, en av de där kedjorna som inte lyckats etablera sig. De gjorde ett försök på 1980-talet men idag har vi de inte närmare än i Danmark.

Under mitt besök i London drabbades jag av akut blodsockerfall och befann mig samtidigt utanför ett KFC. Tog tillfället i akt att allmänbilda mig i ämnet fast food. Beställde minsta menyn med kyckling, frites och en cola. Blev ganska förvånad när jag insåg att kycklingen kommer som friterade styckdetaljer. Hade av någon anledning förväntat mig processad kyckling typ nuggets. Än mer förvånand blev jag över hur fantastiskt saftig och mör kycklingen var innanför det smakliga och knapriga frityrskalet. Riktigt bra för att vara snabbmat!

Även om det smakade oväntat bra så dröjer det nog innan jag gör ett återbesök. Jag vill inte riktigt tänka på hur kycklingarna föds upp som ska mätta de 12 miljoner (!) kunder kedjan har varje dag. Innehållsdeklarationen i frityrsmeten får också den gärna förbli en hemlighet. Fast måste jag välja mellan McDonalds och kycklingen så blir det den sistnämnda.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Allmänbildning”

 1. 27 november 2010 den 23:17 #

  I Göteborg finns NFC; som till i våras låg i Nordstan och sålunda fick namnet Nordstan Fried Chicken. Nu har de flyttat till Nils Erikssonterminalen och har kvar sitt namn.
  Det är samma stuk som KFC… men kycklingen serveras i pappkartonger med Kronfågels logga.
  Jag skall väl säga att jag är inte överdrivet förtjust i KFC. Undantaget de kycklingvarianter som serveras hos KFC på South Bus Station i Bangkok eftersom det finns ett par thaianpassade varianter.
  Men de kycklingvarianter som serveras på NFC är krispiga, möra och vällagade.
  Och klart bättre än att äta på McDonalds.
  Men det säger kanske inte så mycket.

 2. m
  29 november 2010 den 17:49 #

  kfc utläses ju kentucky fried chicken men får inte heta det eftersom det är för lite kylling i maten, åtminstone i USA. Och i Spanien råkade jag beställa deras variant av tapas, en gummiseg friterad sörja. Burr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: