MW: En omtumlande dag

Idag var det riktiga startskottet på min resa mot att förhoppningsvis bli Master of Wine. Dagen har varit en introduktion till vad som väntar oss studenter och vad som förväntas av oss. En intensiv och tuff dag där det verkligen gick upp för oss alla vad utmaningen handlar om. Det kommer bli en mycket intressant resa.

Vi slängdes direkt in i en övning där vi fick känna på att analysera viner blint enligt metoden ”prova som en detektiv, argumentera som en advokat”. Mycket givande och intressant övning där man genom bevisen i glaset ska argumentera för en slutledning. Jag spikade fyra av vinernas ursprung och lyckades okej med argumentationen även om slutledningen hamnade lite snett.

Värre var det med att göra en essäplanering. Jag låste mig helt vilket kan skyllas på min bristande akademiska träning och en akut koffeinbrist under eftermiddagens sista timmar. Jag var också något ofokuserad då jag efter lunch fått en tokigt rolig nyhet!

Tidningen Allt om Vin och WOW News sätter årligen samman en lista över ”årets bästa” i vinbranschen. Det handlar om vinmakare, vinländer, mest prisvärda vin och så vidare. Dessutom får aktiva inom svenska vinbranschen föreslå kandidater till ”Årets svenska vinprofil”.  Redaktionen nominerad sedan ut de intressantaste. Jag blev nominerad!!! Helt galet, totalt oväntat och fullständigt overkligt. Motiveringen går inte av för hackor heller.

”För att han med kombination av djupa kunskaper, nyfikenhet och prestigelöshet höjt nivån på svenska vinutbildningar och samtidigt drivit Sveriges bästa mat- och vinblogg.”

Jag rodnar och känner mig löjligt smickrad. De två andra nominerade är Erika Nylander, vd för Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL) och Takis Soldatos, vd och ägare av Oenoforos och Nordic Sea Winery. På torsdag avslöjas vinnaren och jag sätter mina pengar på Takis.

Jag hade tänkt att ägna kvällen åt att se en musikal och gå och äta på något bra ställe, men jag var helt färdig efter denna omtumlande dag. Det blev istället en kort tur till ett favorithak; Le Beaujolais på Litchfield Street precis vid Leicster Square. Det är en liten vinbar som legat här i decennier och är inbodd, trång, gemytlig och den ultimata fusionen mellan engelsk pub och fransk kvarterskrog. Vinerna på glas är många, franska och lite motsträviga. Menyn är kort och typiskt rustik. Gästerna är stimmiga, stamgäster, teaterturister och av alla samhällets typer och kulörer. Personalen är fransk, väldigt fransk. Ett ställe att älska och varmt och vänligt när man är trött, omtumlad, ensam och bara vill ha ett ärligt glas rött och en boeuf bourguignon.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

10 kommentarer på “MW: En omtumlande dag”

 1. kerstin
  26 november 2010 den 21:56 #

  Grattis Anders!!!!!!!!

 2. 26 november 2010 den 22:07 #

  Hurra!

 3. 26 november 2010 den 22:51 #

  Är sååååå stolt över dig!!!

 4. teddy
  26 november 2010 den 22:58 #

  va roligt o höra att du e så duktig:)

 5. Wiktor
  26 november 2010 den 23:41 #

  Otroligt imponerande. Inte lika överraskande. 😉

 6. 27 november 2010 den 9:05 #

  Grattis som fan säger jag bara!

 7. Stefan N
  28 november 2010 den 20:17 #

  Onneksi olkoon! =grattis!

 8. carin
  28 november 2010 den 21:52 #

  Du är överraskad, inte jag, men stolt och gläds med Dig. Nominering är bättre än vinst! Att hitta en bland 100 är svårare, än en ibland tre.

Trackbacks/Pingbacks

 1. MW: Studieplanen klar…nästan « Öhmans Mat & Vin - 30 november 2010

  […] Som jag berättade häromdagen så var introduktionsdagen till MW-studierna en omtumlande upplevelse. Massor med information, insikter och ett riktigt wake-up-call. Jag började inse mina brister (en viktig del i utbildningen) och förstod att jag måste börja strukturera mig om jag ska ha någon chans att kunna ta mig igenom denna tuffa utmaning. […]

 2. Årets Dryckesprofil… « Öhmans Mat & Vin - 03 december 2010

  […] Som jag skrev i fredags var jag själv nominerad till utmärkelsen. En total överraskning för mig men jag blev inte så lite stolt. Däremot insåg jag ganska omgående att jag inte skulle kamma hem titeln. Jag blev nämligen varken kontaktad eller informerad av arrangörerna om nomineringen och fick inte ens en inbjudan till kvällens arrangemang. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: