OT: Jag är lyckligt lottad

Jag har levt i snart femtio år och måste räkna mig som lyckligt lottad. Idag var nämligen första gången i livet jag blivit bestulen.

Att varit förskonad från brott i ett helt halvsekel måste vara ganska ovanligt. Att dessutom vara i den positionen att direkt kunna ersätta den stulna datorn med en ny (och bättre) är en ynnest. Att dessutom ha sparat en back-up, visserligen en månad gammal, på arbete och korrespondens är ju rena turen.

Visst är det surt att behöva punga ut med pengar man egentligen inte har råd med och sorgligt att ha förlorat foton från ett halvår tillbaka. Nog är det tröttsamt och frustrerande att behöva återskapa inställningar, ändra lösenord och inse förluster av nedlagt arbete.

Men i det stora hela är jag lyckligt lottad.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “OT: Jag är lyckligt lottad”

 1. 05 april 2011 den 22:04 #

  Om du känner som du skriver så är du dubbelt lyckligt lottad. Jag hade inbrott i min bil nyss och trots att jag fick mer för bilen (de hade sabbat så mycket att den fick skrotas) än jag själv gett för den hade jag inga känslor av att vara lyckligt lottad… Lycka till med återställandet av datorn och tack för en fin blogg (gärna fler ölinlägg: https://ohmansmatovin.wordpress.com/2011/03/29/mmmm-olet-smakar-vin/ <- ska köpas!).

 2. Kidde
  06 april 2011 den 8:00 #

  Gillar också din inställning Anders, särskilt som jag förstår hur jäkla frustrerande det måste vara. Men de flesta av oss bor i en ganska väl skyddad bubbla här i Sverige, och det ska vin nog vara enormt tacksamma för. Lycka till.

 3. Johan A
  06 april 2011 den 11:02 #

  Instämmer. Även om en eller annan urladdning föregick det där inlägget är du värd all uppskattning för ditt — för övrigt i bloggen genomgående — nyktra perspektiv på saker och ting.

 4. 06 april 2011 den 11:36 #

  Usch så tråkigt, jag trodde att när vi hade inbrott i mina föräldrars hus mitt ute på landet när jag var liten, att sådana saker blev vanligare och vanligare även i Sverige….

 5. 06 april 2011 den 13:42 #

  Tack! Så snälla ni är.

  Jag blev faktiskt inte ens förbannad när jag upptäckte stölden, bara väldigt trött. Det hjälper ju faktiskt ingenting att bli arg.

  Lite mer paranoid har jag dock blivit, men det går säkert över snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: