Glass i burk med polkagris och basilika.

I senaste numret av Gourmet presenterar Tina Nordström ett gäng recept med glassdesserter. Det här enkla receptet föll jag för direkt och det blev otroligt gott och fräscht med mintsmaken från polkagrisarna, basilikan och citronen. Fast Kära Hustrun var inte så förtjust.

Ställ in en blandskål och en burk klädd med smörpapper i frysen så de blir riktigt kalla. Rör samman 2 msk ljus sirap, saften från en halv citron och 2 msk finskuren basilika. Krossa 2 dl polkagrisar. Ta ut skålen ur frysen, skeda upp 1 liter vaniljglass (välj en bra sort med äkta vanilj och grädde) och blanda snabbt samman med polkagrisarna och häll över sirapsblandningen. Packa ner glassen i burken med smörpapper och ställ tillbaka i frysen några timmar. Jobba mycket snabbt så att glassen inte hinner smälta.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Dessert

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Glass i burk med polkagris och basilika.”

  1. 10 juni 2011 den 21:42 #

    Låter som en märklig smakblandning, men kanske märkligt tillräckligt för att bli god…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eder bloggare i gammelmediet Gourmet « Öhmans Mat & Vin - 08 juni 2011

    […] Trevlig tidning för övrigt som inspirerade mig till att försöka mig på att baka egna croissanter och svänga ihop ”glass i burk”. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: