Riktiga rivjärn!

Jag hymlar inte med att jag handlar på Lidl. Igår fick jag till och med cred för det hos en bloggarkollega.

Det brukar bli ett par vändor i månaden då jag bunkrar upp med delikatesser som spanska korvar, sherryvinäger, rillette  ekologisk äppeljuice, lagrad gouda , himelska shortbread eller vad de har i sortimentet för tillfället. Jättespännande när de har temaveckor från olika länder och deras lyxigare märke Delize är hur bra som helst. Givetvis blir det också någon ring med deras suveräna falukorv. Idag tog jag dock en vända dit av ett annat skäl; rivjärn!

Mina svindyra rivjärn från Microplane hade gett upp i förtid på grund av vek konstruktion, så Lidls erbjudande om samma typ för 49 kronor styck kom som på posten. Jag köpte en av varje sort och kunde genast konstatera att de var betydligt stadigare än mina gamla. De rev galant både mjuk Jarlsberg och stenhård parmesan. Ska bestämt köpa en uppsättning till och ha i reserv.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “Riktiga rivjärn!”

 1. 07 juli 2011 den 17:28 #

  Ekologisk äppeljuice – trodde du skydde det ekologiska!?

  • 07 juli 2011 den 17:32 #

   Eh nä! Tvärtom. Du blandar ihop det med det biodynamiska.

 2. Stefan
  08 juli 2011 den 8:41 #

  Vi levde under alltför många år i en livsmedelsvärld med begränsat antal varumärken (pga två helt dominerande livsmedelskedjor, ICA och Coop). Det begränsade mångfalden. Min tyske vän, som bott mer än 30 år i Sverige, hävdar med bestämdhet att det finns massor av spännande produkter på Lidl, inte minst deras sortiment av goda korvar från olika ställen i centraleuropa. Produkter han inte hittar någon annanstans. Själv handlar jag gärna på Lidl. Vi måste bli mer öppna för okända alternativ. Finns annat än Arla.

 3. 08 juli 2011 den 18:01 #

  Ja, Lidl har faktiskt en hel del varor som kan locka. Nu blev jag nyfiken; vilken är den lagrade goudan som du köper? Kan rekommendera Piada på Lidl denna vecka, Italienska tunnbröd att värma med fyllning i stekpanna. Inte helt enkla att hitta annars…

  • 08 juli 2011 den 18:04 #

   Goudan har jag stött på ett par gånger kring jul och nyår. Fantastiskt rik, nötig och karamellig.
   Kikade på piadan men avstod. Har lätt för att förköpa mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: