Det är fantastiskt…

…att se tomaterna mogna på terrassen. Det är också ganska otroligt att det idag är precis två år sedan jag startade bloggen här (Egentligen drog jag igång bloggandet den 25:e juni fast då på annan plats).

Det här är den ettusenåttionde bloggposten vilket innebär ett snitt på i runda slängar 1,4 poster per dag. Helt galet! När jag ser tillbaka på vad jag skrivit under dessa två år kunde jag gott skippat de där .4 och satsat på lite mer substans i de övriga.

Ganska nöjd är jag över att ha balanserat innehållet i bloggen enligt namnet ”Öhmans Mat & Vin”. Mest mat har det blivit kompletterat med vin och andra drycker. Jag försöker idag att hålla vinet till ungefär en tredjedel av innehållet. Dels är det faktiskt ganska svårt att skriva intressant om vin och det är dessutom de poster som läses minst.

Mest nöjd är jag över att jag rodde i land Carl Butler-projektet. Jag lärde mig otroligt mycket och fick fantastisk respons. Roligt är också att se att så många hittar till bloggen då de söker efter Butlers recept.

Hur länge orkar jag hålla på? Ja än så länge är det jättekul. Ibland finns det kanske en viss tvångsmässighet i bloggandet (det är där .4 kommer ifrån) men mest handlar det om lust. Att veta att bloggen har omkring 600 till 700 besök om dagen gör att det är mödan värt.

Ikväll öppnar jag nog en flaska champagne. Det finns alltid en bra anledning att öppna öppna en kruka skumpa. Det här är en.

Här är de allra populäraste bloggposterna under de gångna två åren:

Julia Childs Boeuf Bourguignon 19 929
Huvudrätt: Biff Wellington 11 296
Carl Butlers Kokbok – receptregister 5 653
Julia Childs Coq au Vin 4 239
Potatisbullar 4 148

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

8 kommentarer på “Det är fantastiskt…”

 1. 21 juli 2011 den 11:41 #

  Dina resebloggar har jag uppskattat mest, bl.a den till jerez, det var en tiopoängare!

  • 21 juli 2011 den 11:45 #

   Tack!
   Resebloggarna är både roligast och stressigast att skriva. Ofta skrivs de under press och med dålig uppkoppling sent på natten när jag borde sova eller innan frukost…när jag också borde sova. Samtidigt är de och de som är mest värdefulla för mig personligen.

 2. Frans
  21 juli 2011 den 12:08 #

  Du ska verkligen vara nöjd med din blogg, det är jag 🙂 Läser den i stort sett dagligen och har fått massa bra vintips. Tack!

 3. 21 juli 2011 den 14:08 #

  Bra jobbat! Gillar verkligen din blogg och tycker att det ar bra spridning pa innehallet. Tack!

 4. Desmond
  21 juli 2011 den 14:44 #

  Jag gillar verkligen din blogg. Speciellt vintipsen, kanske för att de inte är så många, man tröttnar på bloggare som skriver om viner bara för att de finns, roligare att läsa om ett vin som bloggaren verkligen har en åsikt om. Carl Butler-fan är jag också, man hittar alltid något som får snålvattnet att rinna i hans kokböcker, och sedan skall man inte glömma vilken nytta man haft av hans allmänna tips om redskap och tillvägagångssätt i böckerna. Sedan hade ju Carl Butler en förmåga att presenera det mer vardagliga medelhavsköket också, det som ligger lite ”beyond” charterhotellen.
  Tack för en bra och intressant blogg!

 5. 21 juli 2011 den 16:12 #

  Läser i stort sett varje dag, men har nog aldrig kommenterat. Tack för många och bra tips om både mat och vin. Ser fram emot fortsättningen!

 6. 25 juli 2011 den 11:50 #

  Grattis Anders! Mot 1080 nya poster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: